terkini dan sensasi

Selasa, 4 Oktober 2011

blog...blog... tak bosan ke?

Assalamualaikum...(^ ^)

pertanyaan dari seorang kenalan Mas... 
dia pun ada blog tapi dah bosan dan malas nak update! tokok tambah sekali dengan takde idea nak update apa...

siapa kata tak bosan, tak malas dan memanjang je ada idea... tidak sama sekali! kadang-kadang pun Mas pernah terasa bosan dan malasnya nak tulis blog! idea pun kadang tu segan silu je nak muncul... macam manalah orang yang dah berblog bertahun-tahun tu! pastu 1 hari boleh update sampai 10 entri... memang Mas kagum dengan mereka!

sebenarnya kalau nak berblog ni kita kena santai dan enjoy je... jangan terlalu beri tekanan! kalau kita asyik dok fikir dari pagi sampai petang apalah nak update, memang idea tu susah nak muncul! cuba kalau kita dok santai dan rilek, on the spot idea tu datang! pastu kalau seharian dok mengadap blog je, bosan jugak kan?

macam Mas masa mula berblog dulu, dari pagi bawa ke tengah malam mengadap blog... sampai nak buat kerja lain pun tak mahu! even nak keluar jalan-jalan bila weekend pun malas, sayang nak tinggal blog! tapi sekarang Mas dah tak camtu... dah mula terasa bosan mengadap blog lama-lama! 

tapi bukan bermakna dah malas dan benci dengan blog... blog ini tetap kesayangan Mas! cuma sekarang Mas nak menulis dengan penuh kepuasan, tak nak paksa diri nak update entri... kalau dulu rajinlah update sampai 4-5 entri sehari, sekaranglah cukuplah sekadar 1-3 entri je!

kalau dulu pergi mana-mana mesti angkut lappy...

15 ulasan:

  1. salam :)

    seronok sgt kalo blog kita ada org sudi bc n berbalas kunjungan kan..
    tp kesuntukan masa selalu menghalang

    BalasPadam
  2. blogger tegar ni..respek, yea santai sudahkan..nnti boleh stress kalau duk kejar....kejar apa dalam blog?

    BalasPadam
  3. waaa
    ajennye akka
    gi pantai pon bawa ..hihihi
    bagusnyela akak!
    hehe
    betol2
    yg pntg jgn ase tekanan kan
    enjoy dlm blogging =]

    BalasPadam
  4. a'ah betol 2..xbleh stress time blog..hehe

    BalasPadam
  5. bile sy rajin, sy update kak...
    kalo sy malas, sy tgk je blog tu...

    BalasPadam
  6. betul3..setuju sgt!!buat pe nak stress psal blog kan :)

    BalasPadam
  7. betul3..setuju sgt!!buat pe nak stress psal blog kan :)

    BalasPadam
  8. sama arr.. kekadang mmg ilang mood.. tp bila ada idea, berlambak2.. hhheee.. mama paling seronok blogwalking..:)

    BalasPadam
  9. Mas kira ok lg la... hari2 update blog...
    Miza jarang2 update... hehehe...

    BalasPadam
  10. jgn paksa diri blogging, do it for fun, tak de lah boring

    BalasPadam
  11. betul betul blogger ni haha merata di angkut laptop:) naz tak banyak idea macam kak mas.

    BalasPadam
  12. em bila kita ada target dlm blog..kita akan usaha no matter what untuk majukan blog. ada je yg berblog sekadar suka2 je. tp akan gv up bila xde pemabaca. :) sebab tu gv up..

    BalasPadam
  13. saya masih x bosan cuma masa dengki saya sampai susah nak update =_=

    BalasPadam
  14. yup..kita pun kadang pernah bosan..so bila bosan, malas nak update, dan baca jelah entry orang..bagi cool dulu so baru update..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com