mrs secretary

Jumaat, 7 Oktober 2011

dari kerana mata

Assalamualaikum...(^ ^)

gambar dari koleksi peribadi
orang kata dari mata turun ke hati... 

orang kata dari mata juga kita boleh tau perasaan seseorang...

dan dari kerana mata juga lahirnya kata2 dan terhasilnya sebuah cerita!

pengaruh mata ini besar sebenarnya... ia adalah yang utama! dari pandangan mata juga kita boleh kunci atau buka mulut kita... kenapa Mas kata begitu? 

kerana apabila mata kita melihat sesuatu yang buruk, kita boleh pilih samada nak kunci atau buka mulut kita... kalau rasa nak biarkan je keburukan itu berleluasa maka kuncilah... tapi jika sebaliknya kita akan buka mulut dan bercerita! 

dari mata turun ke hati... betul ke? sudah semestinya kan... kalau mata kita melihat sesuatu yang cantik pasti hati kita akan berkata2... cantiknya! dan sudah semestinya mata kita nak lihat perkara yang cantik dan elok kerana dari situlah hati kita akan rasa tenang dan seronok... 

mata boleh mengambarkan perasaan... tepat sekali! mata itu boleh menunjukkan kesedihan dan kegembiraan... pembohongan juga boleh terpancar dari mata... hebat kan kuasa mata, kita sukar dan tak mampu menyembunyikan apa perasaan kita!

dari kerana mata yang mempunyai kuasa... 

9 ulasan:

  1. betul tu akak!

    cantiknya mata dalam gambar tu..

    BalasPadam
  2. salam kenal juga....sudah follow blog kamu ... ;)

    p/s: chantek mata :D

    BalasPadam
  3. akak terlupe satu..."dr mata turun ke perut"...contohnye, tgk burger nampak sedap, lalu beli dan makan...hehe=p

    BalasPadam
  4. agree. mata bukan sebarang mata yg mana berfungsi untuk melihat pelbagai benda di dunia ini. jangan salah melihat sudahlah..hehe.

    BalasPadam
  5. betul, dari mata juga kita boleh tau keikhlasan org

    BalasPadam
  6. betul kak.. mata akak ea... cantikk :)

    bila kta nk bertentang mata? heheee

    BalasPadam
  7. dari kerana maataaa
    yg mempunya kuasa
    oooo
    aku tergoda
    aku tergoda terkecewa
    dari kerana mataaa

    eh, eh, menyanyi pulak
    kikiki =p

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com