mrs secretary

Jumaat, 21 Oktober 2011

jangan tunjuk kebodohan diri

Assalamualaikum...(^ ^)

sumber gambar dari sini

mesti ramai dah tengok video pergaduhan 2 orang wanita di kedai kasut tu... satu perkataan je Mas boleh cakap iaitu BODOH! demi berebutkan seorang lelaki sanggup tunjukkan kebodohan diri bergaduh di depan orang ramai!

tak sedar ke yang lelaki tu bersorak kegembiraan bila lihat video tu... pasti dia tersenyum bangga sebab ada juga perempuan sanggup bergaduh untuk dia! padahal waktu tu dia dah bersukaria dengan perempuan lain... engkau yang bergaduh ni dapat apa? dapat malu sebab video dah tersebar merata-rata!

ingatlah wahai wanita, janganlah tunjukkan kebodohan diri disebabkan perkara sebegini... apa yang kita dapat? cubalah berfikir secara rasional dan cari jalan penyelesaian terbaik! bukannya dengan malukan diri sendiri dan tunjukkan seolah2 martabat kaum wanita ni rendah... 

dan sudah pastinya perkara macam ni akan menjadi tarikan orang untuk aibkan kita... jangan ingat orang lain akan tengok je bila kau gaduh camtu... zaman canggih sekarang, confirm mereka yang tengok tu akan rakam aksi gaduh korang tu! walaupun orang itu kawan sendiri... 

tak pasal2 dapat malu besar... dahlah bergaduh depan khalayak ramai, pastu video pergaduhan itu tersebar sana sini! salah siapa? itulah, lain kali jangan tunjuk kebodohan diri tu...

12 ulasan:

  1. nk tergelak je tengok title video tu, tp malas nk klik tengok...

    biasa bebudak baru nk naik tu...sbb lelaki pon nak gaduh

    BalasPadam
  2. cerita maduk tiga pun pandai gaduh secara berhemah..

    teringat dialog dua madu kat rumah bini no 3..

    "awak ingat saya ni batang pisang.. sebelum awak lanyak saya, saya korekk biji mata"

    BalasPadam
  3. Itulah pasal Kak Mas. Macam tak boleh blah je. Bebudak baru nak up kot. So masing-masing nak tunjuk jaguh. Sebenarnya memalukan diri sendiri. Sedih tgk....

    BalasPadam
  4. tak tahu pun, video mana nih

    BalasPadam
  5. yay!
    btol tu kak
    ase maluuuu gile ya amat
    dh tentu2 laki tu playboy
    x yah la nk rebutkn laki cm tu kan..
    hurmm..

    BalasPadam
  6. bodoh sgt lah budak prmpuan yg bergaduh tu. xtau nk kata macam mana. mmg bodoh gila lg2 yg tak pakai tudung tu sbb cari pasal dulu. elok settle la elok2. ni gaduh psl laki ...eee.

    BalasPadam
  7. tak tertengok pun video tu ...tapi tau la kesahnya.

    BalasPadam
  8. Tindakan yang sangat kurang bijak.. Malugilaaa.. Nanti dia dah besar dan tertengok balik video tu confirm malu besar =..="

    BalasPadam
  9. salam mas,
    abg eq setuju. tak kira lelaki/perempuan jgn tunjuk kebodohan diri kat org keliling. bila org dah hilang respect, kita juga yg malu...

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com