mrs secretary

Isnin, 24 Oktober 2011

Kegilaan main games

Assalamualaikum...(^ ^)

Suka main games di Facebook tak, macam Farmville, Cityville, Cafeworld dan Frontierville.

Sebelum ada blog dulu Mas memang gila main games, semua games di Facebook Mas main. Memang banyak masa dihabiskan dengan mengadap laptop je, sampai sanggup berjaga hingga ke larut malam. Kadang² sampai berebut laptop dengan husband sebab dua² gila main games kat FB.


Kegilaan main games di FB ni ada kebaikan dan keburukan, tapi kebaikannya mungkin tidak banyak. Antaranya mungkin bagaimana cara kita menyusun strategi untuk maju ke level seterusnya. Jika strategi kita bagus, dengan cepat kita akan maju dan berjaya ke level yang lebih tinggi.

Tapi walau ada kebaikan, keburukan games adalah lebih banyak. Ia akan membuatkan kita leka dan lalai, terlalu banyak masa dihabiskan mengadap games akan buat kita lupa pada tugas dan tanggungjawab. Kita jugak akan suka bertangguh² nak lakukan sesuatu perkara, maklumlah sayang nak tinggalkan games yang semakin menyeronokkan tu.

Jadi daripada kita makin ketagih dan ketagih, lebih baiklah berhenti. Bagi Mas tak mendatangkan faedah pun, tapi kalau kita hanya layan sekali sekala dan pandai bahagikan masa takpelah kan?

Rindu pulak nak berkebun di Farmville dan majukan bandar di Cityville, hehehee!

16 ulasan:

  1. tak pernah cuba main farmville tu huhuhu..takot tak jadi keje lar kak mas..blog pun kadang kadang terleka hehehe..

    BalasPadam
  2. alamak, kita pulak memang tak minat main games..

    BalasPadam
  3. betul la tu kak mas. kalu da mengadap, memang keje lain sume xjadi

    BalasPadam
  4. weee
    akak pon suke yeee
    napelah mimi ni ssh no nak main game
    hehehe

    BalasPadam
  5. dulu gila main ps2, lepas tu main pc games, lepas tu gila main game kat fb..skang gila main game psp.. ehehe..kami sekeluarga gila main game..

    BalasPadam
  6. MTT pernah main farmville tu sekejap jer pastu dah mula kenal blog memang terbiar jela kebun tuh.. Hikhik ^^"

    BalasPadam
  7. lama tak main game kat fb, internet siput sedut sgt sighhhh

    BalasPadam
  8. wahhhh cantiknye farmville tu hehe.

    dulu mule2 ade game tu my giler sangat! tapi skrg taklagi dah..cane nak main pn da lupe..-.-'

    BalasPadam
  9. kak mas !!! dulu saya gila cafe world.pastu hidup sy tunggang langgang sbb cafe world tu. .dah level 98 pastu sy stop!! sbb sy addicted gila :D

    BalasPadam
  10. kalau dah main games...lupe sume benda..tu yg bhye...

    BalasPadam
  11. saya suka main the sims...tapi cd punya la..hahaha

    BalasPadam
  12. assalamualaikum mas...mmg agak melekakn kalau menghadap games kat fb ni tapi mama malas nak main x suka games tu...:)

    BalasPadam
  13. saya x main pun game tu semua kak sebab saya bukan kaki game. hehe

    BalasPadam
  14. kekekeke
    aiyakkk
    akak! jgn terasa taw
    hehe
    mimi sesaje je buat entri merepek tu, xde kaitan dgn sesape pun..
    hahahaha..

    mimi selalu dtg dan menepek dan komen2 belog akak sebab suke lah
    suke bace belog akak

    bak kata diri sendiri~menulis dari jiwa

    haaa..suke2!suke penulisan akak yg tulis dr jiwa..hehehe..

    BalasPadam
  15. dh 4 hari nina cuti berblog.. tokojut dtg sini tgk header baru.. :D

    cantik!

    BalasPadam
  16. kalau game kat FB tak jarang sgt main. Kalau game PS3 selalu lah... pada aku game kat FB simple2 je. X menarik sgt. Lagi menarik rasanya game kat iphone.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com