mrs secretary

Rabu, 12 Oktober 2011

kena berani tau!

Assalamualaikum...(^ ^)

mesti ada kes camni kan? ada lesen tapi takut nak drive...

kena confident camni tau! hehehee...
seorang kawan Mas masa belajar dulu ada yang camtu... dah lebih 5 tahun dia ada lesen kereta tapi tak berani nak drive... ayah dia dah siap belikan kereta, last kereta tu mak dia yang guna! dia sanggup turun naik bas atau lrt, namun nak suruh dia drive confirm dia tak mahu... macam manalah masa dia ambil lesen dulu kan?

Mas pun camtu jugak masa mula2 dapat lesen... nak pegang stereng pun takut, nak bagi signal pun teragak2! sampaikan first time memandu ke pejabat Mas siap suruh husband follow dengan motor lagi... memang tak confident langsung!

tapi lama kelamaan perasaan takut tu hilang... lagipun Mas memang minta husband beli kereta automatik sebab Mas tak yakin sangat drive kereta manual! sekarang ni memandu balik ke kampung tanpa husband pun Mas dah berani!

jadi takut macam mana pun kita kena berani mencuba... rugi jelah renew lesen tiap2 tahun! pastu skill memandu tu mesti dah lupa... maklumlah dah lama! jadi kalau nak memandu semula confirm kena pergi test semula...

10 ulasan:

  1. hehe niena dlu takde lesen tpi gatai tgn nk drive...suka drive :D

    BalasPadam
  2. sy memandu sebelum ada lesen lg...ahaks! dari shah alam ke melaka lagi...hihii

    mungkin sebab dh biasakan diri bawak moto dulu (ada lesen), maka nak memandu tu jadi perkara mudah je.

    tp keta auto ni kekok sket...lg enjoy manual :)

    BalasPadam
  3. kak mas kite berani nak bawak tapi sejak sejak hubby tukar pada turbo ni jadi takut giler nak tekan minyak wahahaha sebab bunyi mcm rimau mengaum..malu org kiri kanan tengok ;p

    BalasPadam
  4. adeyyyyyyyyyy....terkena batang hidung sendiri...sama la mcm kak zu, asyik renew je. sebab fobia masa driving dulu, time tu tgh pregnant berlaku xcident kecil...terus tak berani lorrrrr

    BalasPadam
  5. auto pun tak kisahlah kan, janji kereta gerak..samalah ngan mak kita, takut nak drive..nasib kita berani, hahaha..

    BalasPadam
  6. comelnya kak mas. siapa hubby ikut naik motor kat belakang tu. hehe. em mule2 mmg takut. saya pun sendiri kalau drive takmau pandang kiri kanan. nk pandang depan jeee..hehe. takut terlanggar kereta depan.

    BalasPadam
  7. abah wan tak bagi umi ambik lesen kerata..tak yakin ngan umi..hehehe.

    hati hati kak drive tu.
    walaupun kita hati hati, orang lain macm mana?.

    mulakan dengan bismillah dan selawat ;).

    have a good dayy kak mas.

    BalasPadam
  8. adushh.. kena batang hidung sy jugak. hehe. mak sy duk berzikir suruh renew lesen. sy buat derk je. keke.

    sy takut tgok org kl bawak keta. :)

    nak jd ceritakan.. masa test dulu sy ni dpt ehsan JPJ utk lulus. boleh dak sy siap kata,' kalau cik rasa nak dapat pahala hari jumaat. bagilah sy lulus.' kekeke.

    mmg dapat lulus sedgkan dkt bulatan 2 kali enjin sy mati. :P

    BalasPadam
  9. mama ira dah sepuluh tahun dah ada lesen , tapi tak berani bawak gak.. huhu

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com