mrs secretary

Ahad, 2 Oktober 2011

lambat renew point hilang

Assalamualaikum...(^ ^)

setiap pasaraya sudah terkenal dengan kad keahlian... biasanya kad keahlian ini akan memberikan point setiap kali kita membeli belah... setiap point tersebut boleh dikumpul dan membolehkan kita menebus pelbagai jenis barang mengikut point yang ditetapkan!

Mas pun ada kad keahlian ni, antaranya ialah Jusco Card dan Mydin Card! kad2 ini biasanya kena renew setahun sekali dan dikenakan bayaran RM12... dan setiap kali Mas renew kad2 tersebut point yang terkumpul akan dimasukkan dalam kad yang baru!

tapi hari ini Mas tak puas hati dengan perkhidmatan yang diberikan oleh pihak Mydin... kad keahlian Mas dah expired pada bulan Mei 2011... hari ini baru Mas perasan dan nak renew kad tersebut! bila Mas tanya dengan pekerja Mydin tersebut adakah jumlah point yang terkumpul dimasukkan dalam kad baru... pekerja tu kata tidak, jumlah point akan hilang sebab Mas lambat renew!

Mas dengan husband pun terkejutlah... kenapa pulak macam tu? kalau Jusco Card, kami renewlah lewat macam mana pun point yang terkumpul tetap dimasukkan dalam kad baru! husband Mas apa lagi tak puas hatilah, terus nak jumpa manager dia... tapi manager mereka cuti dan berjanji untuk telefon kami esok bagi pastikan samada point itu kekal ada atau hilang! tengoklah nanti camne esok...

camtulah bila dah maju, buat sesuka hati je... nanti customer lari baru tau!

dalam kad ni ada 5000 lebih point... kalau hilang siapa tak bengang kan?

10 ulasan:

  1. macam tulah kalau orang melayu meniaga.. opsss silap,, mamak

    p/s: tak penah pun ada kad shoping mall ni,,..

    BalasPadam
  2. salam,

    eee..tk patut lamydin wat camtu..pasaraya kecik2 pn tk wat camtu..

    BalasPadam
  3. macam tu tak la meriah sangat kad tu....

    haha!

    kad yg uncle paling suka ialah 'punch card'

    :)

    BalasPadam
  4. sampai macam tu skali ya akak? isk, macam mana dgn sistem mereka??
    harap2 manager itu berbaik hati untuk kekalkan point yg terkumpul :)
    tenang ya.

    BalasPadam
  5. salam mas...nape boleh jadi mcm tu....sepatutnya boleh masuk point tukn...:)

    BalasPadam
  6. hmm kurang ckt ngan mydin ni

    BalasPadam
  7. mcm tu pulak kak mas...?? eee...kejamnya... kite punya kad cosway..ok jek..walau lambat renew..point still ada dalam system...


    kita ada kad the store..JJ jek...

    BalasPadam
  8. eh naper bagi alasan camtu? sedangkan kalau ikut logik..kan org yang sama juga..apa salahnyer transfer point tu..hurmmm...

    hi kak mas..lama tak jengah kak mas..ni baru start online balik hehehe

    BalasPadam
  9. 5000 point tu banyak sgt kak. macam mana boleh hilanggg..? ish.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com