mrs secretary

Khamis, 27 Oktober 2011

Piknik and photoshoot

Assalamualaikum...(^ ^)


Semalam cuti Deepavali dan siaran TV banyak cerita Tamil je, jadi Mas ajaklah husband pergi piknik. Tapi bukan piknik kat tepi pantai atau air terjun, kat Taman Tasik Shah Alam je. Sambil tu nak buat outdoor photoshoot, saja nak tambah koleksi gambar keluarga.

Mas masak siap² kat rumah dan gerak keluar pun dah dekat pukul 3 petang. Masa keluar rumah cuaca memang elok, mendung gitu tapi takde tanda nak hujan. Bila sampai kat tempat piknik, hujan pun turun membasah bumi. Jadi terpaksalah kami piknik di dalam kereta je, untung jugaklah pakai MyVi sebab tempat duduk belakang boleh buka.


Habis makan, alhamdulillah hujan pun berhenti. Terus kami siap² nak photoshoot, tema baju merah gitu. Niat di hati memang nak photoshoot sampai lebam, tapi baru sempat ambil 6 keping gambar hujan kembali turun mencurah² dengan lebatnya.

Tapi disebabkan tak puas bergambar, Mas minta husband tunggu sekejap. Mana tau tiba² hujan berhenti semula. Tunggu punya tunggu dalam ½ jam gitu, hujan tetap tak berhenti. Makin lebat, jadi kami buat keputusan pergi ke Putrajaya. Alhamdulillah sampai sana, langit cerah tiada tanda nak hujan dan terus sambung photoshoot kat sana.


Lagi gambar photoshot kami boleh klik sini.

13 ulasan:

  1. tu diaaa geng merah berpicnic hehehe..comel bila sedondon camni ;)

    BalasPadam
  2. Wahhhh tu la untungnya pakai myvi..Dalam kereta pon boleh picnic..Kelas gituuu.. Hikhik ^^"

    Sedondon.. Rindu pulak nak picnic pakai sedondon ngn famili cmni :)

    BalasPadam
  3. dasat aa ank dara akak posing..ngeh³

    jauh tu dari s.alam pi putrajaya..tp klu dgn famili mmg sgt berbaloi kan? =)

    BalasPadam
  4. mmg musim hujan sekarang ni..=)

    bestnya la ada fmly ni kan..leh picnic2..=) lps tu sedondon jer baju...=)

    nanti kita picnic ramai2 =)

    BalasPadam
  5. salam..lamanya xsinggah kat blog mas ni.alahai, bestnyer berpicnic..lama dah x berpicnic.huhuh..teringin nak p mandi-manda kat waterfall,tp idea awal2 lg dibangkang sbb bahaya katanya:(

    BalasPadam
  6. syioooknya picnic bersama family. after that, makan ramai2 dlm kereta. sungguh menyeronokkan :D

    BalasPadam
  7. waaah..posing sakan ye mas..No duk umah je semalam..malas nak kua..

    BalasPadam
  8. waaaaaaaaaaaaaa
    the red's famili!


    sangat la the nice kak
    hehehe
    comel je semua nya =]

    BalasPadam
  9. wah..comel2 anaknye..macam ikut muka ayahnye je lebih..hu3

    BalasPadam
  10. seronoknya family kak mas ! :D ada time je bawak anak jalan .kena best mcm tu.nnti dah kahwin pun nk wat mcm ni. :)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com