mrs secretary

Sabtu, 8 Oktober 2011

review filem Libas : memang terbaik!

Assalamualaikum...(^ ^)

hari ini baru Mas pergi menonton Adnan Saladin, Raja Libas di pawagam.. ini memang filem wajib tonton sebab Mas adalah peminat nombor satu Rosyam Nor!


sinopsis filem
filem mengisahkan pemain pasukan Malaysia bertanding dalam perlawanan sepak takraw bagi mempertahankan bola sepak raga yang diwarisi turun temurun jatuh ke tangan pihak lawan iaitu Thailand.. Adnan Saladin si Raja Libas berusaha mencari pemain yang berbakat dan mempunyai kemahiran bermain takraw untuk menjadi pemain bagi pasukan Malaysia.. dia berusaha sepenuh tenaga melatih pemain yang berbakat bagi menebus kekalahan dengan Thailand! adakah pasukan Adnan Saladin berjaya menjulang nama Malaysia dan mempertahankan bola sepak raga yang diwarisi itu? 

review Libas
rasanya tak perlulah Mas review panjang lebar pasal filem ni kerana mesti dah ramai pergi menontonnya kan? bagi Mas filem ini sangat bagus dan menarik.. ia telah mengangkat martabat warisan permainan sepak raga atau takraw dan sememangnya dikenali sejak zaman dahulu kala.. melalui filem ini sudah tentu generasi kita tidak akan melupakan permainan warisan ini..

kesimpulannya, jalan cerita filem ini memang best.. segala aksi tangkas mereka bermain sepak takraw adalah sangat mengagumkan! dengan menyelitkan juga babak lawak jenaka menjadikan filem ini lebih menarik! Mas bagi 8 bintang untuk Libas!

12 ulasan:

  1. waaa mas...hebat nya filem tu.kan...p sendiri je ke mas?? heheh

    http://cayob.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. 8 stars for libas? wow, it's amazing. hehe. patutlah ramai yg cakap best. arisha belum tengok lagi filem ni :(

    BalasPadam
  3. nahhh
    8 bintg terus
    hehehe
    nampak gaya kene p tgk nih
    hehehe

    BalasPadam
  4. @C` Ayob-Ilmu Asas Hidup
    hebat jugaklah...
    pi dengan suami dan anak2lah!

    BalasPadam
  5. wow!
    8 bintang!
    mmg best ek kak??
    mmber cik ana dah tgk..
    tp die komplen ckp x best :P




    luv,
    cik ana

    BalasPadam
  6. @anamizu
    lain orang lain pendapatnya! bagi Mas best je...heheheee

    BalasPadam
  7. wow sampai 8 bintang ! ni mesti best betul nih! nak tengok lah!! :D

    BalasPadam
  8. tak tengok lagi, penulis dia suami mak dara kan...

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com