terkini dan sensasi

Jumaat, 14 Oktober 2011

saya dan awak [13]

Assalamualaikum...(^ ^)


awak : mama oooo mama!

saya : apa ni abang panggil "mama"... saya tak sukalah awak panggil saya macam tu! 

awak : kenapa? kan lebih manja panggil macam tu...

saya : manja apanya! saya lebih suka awak panggil "ayang"... macam mula2 kita kahwin dulu! itu kan lebih romantik...

awak : tapi saya tengok kawan2 saya bila dah ada anak mesti panggil isteri dia "mama"...

saya : itu kawan awak... ini saya! jangan panggil mama dah lepas ni, panggil "ayang" tau!

awak : oklah ayangku sayang... heheheheee

kenapa lepas ada anak mesti nak panggil mama papa... Mas memang tak suka! Mas lebih suka husband panggil Mas "ayang", sama macam mula2 kami berkahwin! lebih romantik, penuh rasa kasih sayang dan lebih manja... Mas kan berjiwa romantik!

tapi ada yang suka dipanggil macam tu... terpulanglah kan? ikut keselesaan masing-masing...

8 ulasan:

  1. sama macam mama papa saya gak. sebab anak terikut panggil ayang!! :D haha

    BalasPadam
  2. kalau yang belum kahwin.
    pakai papa and mama.
    macam mana tu kak?

    BalasPadam
  3. mcm isteri tuu mak dia pulak nk panggil mama..

    BalasPadam
  4. kan kak mas kan..tapi encit papa suka panggil mama..dia kata nampak mcm eh dah ada bini rupanyer hahaha..kunun kunun lembut lar bila dia panggil wifey dia ni mama..

    kalau panggil sayang..kang abg long ikut skali panggil sayang..hakhakhak..

    budak budak kan jujur ;p

    BalasPadam
  5. takmo gak!!! hahaha...kang macam kita ni lak mama dia..ggrrrr

    BalasPadam
  6. woo sweet nya kak mas n husband ;)

    BalasPadam
  7. ayah dulu panggil 'maknye'. hahaha :D

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com