terkini dan sensasi

Ahad, 16 Oktober 2011

vokal bukan sekadar rupa...

Assalamualaikum...(^ ^)

gambar dari google
ada pulak program realiti macam ni! mesti terpengaruh dengan program luar negara tu...

nampaknya semua orang nak jadi penyanyi dah sekarang... takde rupa, takde gaya pun dah boleh jadi penyanyi... masuk saja program macam ni! 

bila ada program sebegini berlumba2lah orang nak jadi penyanyi... mak ayah pun tak perlu risau dah sekarang kalau anak2 mereka tak cantik dan tak hensem! lepas ni ramailah mak ayah cakap macam ni kat anak2 mereka..

"takpe nak, takde rupa dan gaya tapi ada bakat menyanyi... pergi je masuk rancangan vokal tu, kalau menang boleh popular dan glamour! tak belajar tinggi2 pun takpe!" 

pendapat Mas, tak perlulah banyakkan sangat rancangan sebegini... nanti semua orang nak kejar dunia glamour dan nak popular je! terutamanya remaja sekarang... sebab Mas tengok yang menyertai program ni semuanya muda2 dan ada yang berumur belasan tahun! mereka dah tak kisah nak belajar hingga ke menara gading...

fikir-fikirkanlah... nak glamour ke atau nak penuh ilmu di dada!

10 ulasan:

  1. indah kabar dari rupa,,..

    prof izi pun ada gak.. haish..

    BalasPadam
  2. @nur Muhammad
    tulah, ada motif prof izi tu datang kan?

    BalasPadam
  3. sepantasnya memperbanyakkan program yg membawa ilmu bermanfaat kepada anak2 muda. ini rancangan baru ya sis?

    BalasPadam
  4. kak mas, sgt obvious la semua org nk jadi penyanyi dna masuk bidang glamour tu. tak dinafikan mmg ramai yg sanggup berhenti belajar sbb nk jd penyanyi atau pelakon. 10 tahun akan datang, tentu engineer, doctor, guru,architect semua dah takde..

    BalasPadam
  5. itulah.. ada tengok gak tadi..
    rasanya nak setuju dgn kak mas..
    tak perlu la nak bnyakkan sangat program macam ni..
    dunia akhir zaman..

    ada nampak gak prof izi td..huhuhu

    BalasPadam
  6. mungkin org suka jadi glamer tapi mereka tak tau glamer itu menyusahkan huhuhu..

    prof izi tu motivator diaorg kak mas :)

    BalasPadam
  7. salam mas...betul ckp pinky momma kat atas ni sbb die org suka jadi glamer tapi glamer tu menyusahkn...:)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com