mrs secretary

Isnin, 14 November 2011

Cinta monyet

Assalamualaikum...(^ ^)

Pernah kan cinta monyet ni. Alah, tak nak ngaku pulak!

Cinta monyet ni biasanya dikaitkan dengan sepasang anak muda yang masih remaja, senang cakaplah cintan cintun masa zaman persekolahan. Si gadis jatuh cinta dengan pengawas kacak dan tegas, si jejaka pulak jatuh hati dengan anak orang kaya yang paling cantik di sekolah. Kirim nota cinta melalui kawan², itulah cinta monyet zaman sekolah kan?


Mas pernahlah alami cinta monyet ni, tapi bukan dengan kawan sekolah. Masa sekolah dulu Mas ada prinsip, tak mahu main cinta dengan budak lelaki satu sekolah. Bagi Mas mereka tak matang, masih budak² lagi. Mas lebih suka berkawan dengan lelaki yang berumur 20++ dan sudah bekerja, kononnya berkawan dengan lelaki camni lebih cerah masa depan.

Pernahlah dari tingkatan 3 hingga ke tingkatan 5 Mas bercinta dengan seorang lelaki, dia berumur 23 tahun dan dah bekerja. Memang tak pernah berjumpa, hanya bercinta dalam telefon je. Cakap sayang ke, I love you ke memang tak pernah. Cuma ada rasa suka sama sukalah, tapi perhubungan itu lenyap begitu sahaja sebelum Mas ambil SPM. Tak tahulah kenapa, terus hilang tanpa dikesan.

Konon² masa nak ambil SPM tu terganggu jugaklah. Ceh, sedih sangatlah konon! Padahal bukan bercinta sakan pun, jumpa pun tak pernah. Tapi sedih sekejap je, masuk dewan peperiksaan terus fokus semula. Tak nak gagal periksa SPM, takut kena marah ngan abah. Hehehee!

Itulah cinta monyet Mas masa zaman sekolah dulu, tapi sekarang dah jumpa Mr. Prefect!

Kepada adik² yang nak ambik SPM tu, jangan sedih sangat dengan cinta monyet yang terputus di tengah jalan tu. Fokus pada peperiksaan, buat sehabis baik. Bila dah berjaya dan bekerja nanti boleh cari cinta yang sejati.

18 ulasan:

  1. sume cinte monyet

    lom jmpe y perfect hehe

    BalasPadam
  2. first bercinta umo 14 tahun..
    hehehehe..
    gatal sgt2
    hahaha

    BalasPadam
  3. Tersenyum sampai ke pipi baca entry ini :))

    BalasPadam
  4. rasanya cinta monyet time f3 kott, tak ingatlah tp kalau teringat je gelak sorang2 :)

    BalasPadam
  5. Kak Mas,

    Penah berpengalaman centa monyet time skolah. Putus seminggu sblm SPM kak. HUHUHU....tp doakan yg baik2 gak utk dia sebab dia pun nak kawen da ujung bulan nih.

    BalasPadam
  6. cinta monyet...hehe. tak pernah terlibat. takut kna belasah dgn mak. hehe.

    BalasPadam
  7. cinta monyet is being everywhere in this world but i'm never to be half of cinta monyet..hehe.

    best of luck to all SPM candidates!

    BalasPadam
  8. cinta monyet ye..ade ke ehh..errr err..ade kot..hahaha

    BalasPadam
  9. pernah tp lepas abis skolah putus kena tinggalkan..haha..

    tp skrg dh jumpa mr perfect sy yg pasti menjadi cinta sy hingga ke akhir hayat ..ameen

    BalasPadam
  10. Tipulah kalau kata tak penah..hehe

    BalasPadam
  11. awww
    tounch!
    hehehe..cinta monyet kalo ingat mang lucu2 kan..heee..mimi x sure ade cinta monyet ke x
    heheheh

    arap2 ada mr.perfect jap gi..hihihi..

    BalasPadam
  12. rupenyer kite bekeje di bawah bumbung yg sme...KKM :)

    BalasPadam
  13. aku pernah tulis nama kekasih "cinta monyet" aku pada sebatang kayu dan bawa kehulu-kehilir..kelakar kan? Ahaks!

    BalasPadam
  14. tak penah bercinta monyet..

    BalasPadam
  15. hehehe...Alhamdulillah akak dh jumpa Mr Perfecto!

    BalasPadam
  16. pernah gk masa form 5...tp masa tu mmg rasa monyet sungguh! sebab xde feel langsung! haha

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com