mrs secretary

Isnin, 7 November 2011

Pikat hati suami

Assalamualaikum...(^ ^)

Nak tahu cara pikat hati suami tak? Bagi yang belum berkahwin tu bolehlah jadikan ini sebagai rujukan nanti ye. Bagi yang dah berkahwin boleh jadikan sebagai panduan, nanti suami bertambah sayang!


Selain beri suami kasih sayang yang secukupnya, sentiasa nampak cantik di mata suami dan jaga keperluan sehariannya, kita jugak perlu jaga perut suami. Bukan jaga supaya perut suami tak buncit, tapi masak makanan yang tersedap untuk suami. Kalau dia makan masakan kita sampai tambah nasi 2-3 kali, maknanya kita dah berjaya pikat hati dia.

Kalau boleh masak untuk suami tiap hari, walaupun hanya masakan yang biasa² tapi air tangan isteri tu bisa membuat suami senyum sampai ke telinga. Mas memang jarang masak untuk husband sebab dia kerja syif dan Mas pun bekerja. Jadi bila hujung minggu dan hari Mas bercuti, Mas akan hidangkan masakan yang terbaik dan tersedap untuk dia. Mesti dia senyum puas hati.

Gendang gendut tali kecapi, perut kenyang suami suka hati!

12 ulasan:

  1. Ayooo untungnyeee la Mr Secretary...

    BalasPadam
  2. tambah 3 kali...3 kali sayang dia kat isteri dia! ;)

    BalasPadam
  3. wallah. tanx kak mas!
    hehehehe
    ni la yg syok kwn dgn org lebih dewasa
    kikiki
    ade tips2 sebelom kawen
    kikiki =]

    BalasPadam
  4. wan sendiri pun nak isteri pandai masak, pandai buat kek.

    husband bertambah 3 kali?

    BalasPadam
  5. aimie amalina nye komen kelakar


    kak betul2

    snokla makan masakn isteri kn

    even bizi keje kne igt suami

    BalasPadam
  6. assalamualaikum mas...betul tu org tua2 kata kalau nak ikat suami kena ikat perutnya dulu....air tangan isteri tu lah yg paling disukai oleh suamikn...:)

    BalasPadam
  7. bunga kaca tu dia makan sekali tak...?

    hehe

    BalasPadam
  8. ni hati msred pun bole terpikat ni... hheee

    BalasPadam
  9. alaa, sy ak boleh lah pikat hati suami. xtau masak plak tu. hehe. nnti suami lari. kena belajar masak lah gini !! :D

    BalasPadam
  10. Wahh bertambah sampai 3 kali ! Kena menuntut ilmu masakan lebih lagi dengan mama nihh.. Hehe

    Betul kak,mama selalu pesan,nak suami sayang terlebih lebih mudah jer,'jaga perot' dia :')

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com