terkini dan sensasi

Rabu, 9 November 2011

Semakin mahal

Assalamualaikum...(^ ^)

Makan fast food ni memang sedap, terutamanya Pizza Hut and McDonald. Tapi kena hadaplah harganya yang semakin mahal

Semalam anak² merengek nak makan pizza. Bukan anak je, bapak anak pun sama. Jadi menujulah kami ke Pizza Hut di Alamanda. Agak lama jugaklah tak makan pizza, akhir sekali pada bulan 5.


Seperti biasa kalau makan di Pizza Hut kami akan order Combo Meals 2 satu set, Deli Wings 4 pieces dan hidangan berat seperti spaghetti atau nasi. Pastu kami akan tambah minuman panas dan sejuk sebab Mas dan husband tak minum air gas, kos untuk semua biasanya dalam RM60++ sahaja.

Tapi semalam buat pertama kalinya order kami mencecah harga RM100++, padahal kami memang order menu yang biasa kami makan bila ke Pizza Hut. Dek agak terkejut Mas pun panggillah pelayan yang bertugas dan minta dia semak semula harga tersebut, setelah disemak ternyata memang benar. Bila Mas tanya, rupanya semua menu dah naik harga.

Ingatkan minyak dan barang keperluan harian je yang naik harga, rupanya harga makanan segera pun dah naik. Baru 6 bulan tak makan fast food harga dah naik sekali ganda, kalau setahun agaknya 2 kali ganda dah harganya.

Lepas ni sebelum order kena tengok dulu harga.

13 ulasan:

  1. hurm....sumer nak naik harga... :(

    BalasPadam
  2. kami kalau makan pizza..slalunyer kena dalam RM60 camtu jer kak mas hehe sbb suka cuba set baru and tambah air choc utk anak2 jer ;)

    yang lain tak amik..seramsss hahaha

    BalasPadam
  3. owh mmglah mahal dah.mgu lepas time lunch gi ngan officemate makan kat area nilai.

    pglm kat alamanda-->mahal tolak tepi tapi buah zaitun berbau.

    pglmn kat nilai pulak-->tgh best potong roti pizza,terkejut namapk plastik putih.nasib baik kite tak smpt kunyah.then pggl manager,dia mta maaf mgkn masa staff nak ptg plastik doh tu,terpotong sekali.hurmm =.=

    BalasPadam
  4. kami tak pernah ambik side order kalau order kat tempat2 mcm ni.. tau dah harga dia yaaa... ampun... belum lagi service charge dia lagi tu...

    BalasPadam
  5. huwaaaaaaaaa
    dah naik 3 hengget dah
    adoiiii
    mcm2 la kan
    dh agak dah
    isu naik rege ni mesti mnjadi

    maceh akak, bagi taw harga semasa pizza hut
    hehehe =]

    BalasPadam
  6. Dah naik harga dah ye..? lama tak " mengorder" pizza dah..anak2 rajin gak menelepon delivery tgh2 mlm..tapi jarang lah pesan side order..biasanya peberet kitorang, Hawaian pizza:)

    BalasPadam
  7. tu yang malas nak makan fast food ni.. dah la mahal.. kolesterol tinggi pon ade (alasan incik hubby) :)

    BalasPadam
  8. da lama tak makan kat pizza hut...kalo akak tak gitau ni, memang tak tau la harga da naik..huhu

    BalasPadam
  9. yekew dh naik hrga??
    menakutkan betullah!


    i dh followed u!

    BalasPadam
  10. alahai..dah naik harga..makin mahal pulak..tak bestnya..

    BalasPadam
  11. pastu tax pun naikkkk gak...warrghh!!

    BalasPadam
  12. Uihh harga pizza pon dah naik jugak? ^^"

    BalasPadam
  13. dalam seminggu kita boleh habis rm100 kalau asyik makan luar je. serious bazir. sy suka sgt mkn luar tp bila dah lme2 rse bazir plak tu bukan berkhasiat pun.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com