terkini dan sensasi

Jumaat, 4 November 2011

Tak balik beraya

Assalamualaikum...(^ ^)

Sedihnya rasa hati sekarang, perasaan sayu sangat rasanya.

Hasrat nak beraya di kampung mungkin tidak kesampaian. Baru berangan nak belajar buat Opor Daging dengan mak mertua, Opor Daging dia memang terbaik. Tapi nak buat camne, kalau dah takde rezeki nak balik kena terima dengan hati terbuka. Memang ada masalah yang tak dapat dielakkan. 


Nampaknya kenalah beraya kat sini, dahlah tak sediakan apa² pun untuk persiapan raya. Jadi malam raya nanti kena cari lemang barang sebatang dua. Eh, raya haji ada orang bakar lemang tak? Kalau takde, masak pulut kuning jelah. Pastu buat gulai daging, sedap jugak tu.

Nasib baiklah husband dapat cuti raya ni sampai 9hb, jadi takdelah bosan sangat. Kalau dia kerja, mau meraung dok dengan anak² je kat rumah. Kepada kawan² yang balik beraya, semoga selamat sampai ke kampung halaman masing².

SALAM AIDILADHA DARI MASSAARI.COM

10 ulasan:

  1. Samalaa tak balik rayaaaa.. Sobss sobsss..

    BalasPadam
  2. xpe kak,.sama la kite,.pulut kuning pun sedap hak!,.hehe

    BalasPadam
  3. @Tea
    uwaaaaaaa...mari kita nanges sama2!

    BalasPadam
  4. @**::CIKNUURUL::**
    tak balik jugak ke? huhuhuuuu..
    tulah, sedap kan? harus buat ni!

    BalasPadam
  5. assalamualaikum mas...selamat hari raya aidil adha yer...:)

    BalasPadam
  6. kak mas, selamat hari raya. :) jgn sedih k. nnti hari lain boleh balik. :)

    BalasPadam
  7. yeay..saya balik raya...ahakss

    BalasPadam
  8. Selamat Hari Raya Aidiladha..salam perkenalan..singgah sini..:)

    BalasPadam
  9. huuuu
    sma la kak masss
    x beraya di kg jugakkk =(

    tak pelah..gathering dgn famili pon okeh gak kan..

    nnti ada peluang balik kg okeh!

    BalasPadam
  10. MTT pon tak balik beraya hari tu..Kalau ikut mama memang nak balik last minit tapi sebabkan pk nak balik ke Pulau Pinang tapi cuti setakat 2 3 hari cancel jer sebab tak puas nanti.. Hehe :P

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com