terkini dan sensasi

Khamis, 29 Disember 2011

Breakfast sihat

Assalamualaikum...(^ ^)

Dah sarapan ke kawan²?

Mas sudah! Dah kenyang dan ini sarapan Mas untuk hari ni.


Sejak kebelakangan ni lebih suka sarapan camni, lebih sihat. Nasi lemak, roti canai dan mee goreng dah lama ditinggalkan. Hampir setahun jugak tak makan nasi lemak dengan roti canai. 

Bukannya nak diet pun tapi sejak umur dah makin meningkat ni takut dah nak makan makanan yang banyak lemak dan kolesterol ni, bimbang pulak penyakit jantung menyerang nanti. Sekarang ni kan sangat mudah dijangkiti penyakit tu kalau kolesterol tinggi kan, tak kira muda atau pun tua.

Cuma kalau teringin nak makan Mas ambiklah jugak, tapi bukan selalu dan bukan dalam kuantiti  yang banyak. Janji lepas rasa gian tu.

Tapi kawan² kena cuba biskut Quaker Oat Cookies tu, memang sangat sedap. Pastu sangat mengenyangkan, boleh tahan sampai petang tau!

13 ulasan:

  1. bagus mas, kita masih lagi makan nasi lemak or roti canai tapi tak selalu la..biskut oat tu pun kita baru beli..memang sedap..

    BalasPadam
  2. wahhh akak.... sy tadi brekfast dengan nugget je..
    hehehe

    BalasPadam
  3. MTT dah breakfast dah kueh karipap 3 bijik , cekodok 6 bijik. Hikhik :P

    Sarapan penting untuk memulakan hari ! :)

    BalasPadam
  4. weeeeeee
    ni nak terai ni sebb nk berdiet tap nak makan
    hehehe

    maseh akak :)
    betol2
    ayah pon ckp cm tu
    usia makin meningkat lag kene jage mkn kan :)

    BalasPadam
  5. tue r
    tyeringin giler nak try cookies dia plak

    BalasPadam
  6. teringin giler nak makan cookies dia plak

    BalasPadam
  7. hampir sama menu sarapan kita.
    tapi just masa hari bekerja saja...saya lebihkan pada nestum, susu omega plus dan sekali sekala makan roti

    BalasPadam
  8. wah, beskot quaker oat tu akan atok dapatkan di pasaran dalam maso terdokek pasal atok copek lapar...

    BalasPadam
  9. xmnt ngn sume tu


    bile la nk sht kn

    BalasPadam
  10. assalamualaikum mas...sarapan hanya utk mengalas perutkan tapi kalau makan ni dah kenyang sampai ptg lg baik salah satu menu diet ni...:)

    BalasPadam
  11. tak pernah nampak pulak cookies quaker oat tu. macam menarik jer.. nak kena pi cari nih!

    jemput join quiz GA blog akak http://hebatkan.blogspot.com/2011/12/orait-last-quiz-for-ga.html

    tq :)

    BalasPadam
  12. sebenarnya tiap pagi, breakfast begini yg terbaik :) instead nasi lemak n other heavy food.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com