terkini dan sensasi

Selasa, 20 Disember 2011

Dividen dan bonus ASB

Assalamualaikum...(^ ^)

Dari semalam lagi dah tertanya bilalah nak umum dividen dan bonus ASB ni, tak sabar nak tau berapa dapat. Tup tup pagi ni baca paper dah diumumkan, terlupa semalam tak tengok berita.

Bermula tahun lepas Mas memang ternanti² pengumuman dividen dan bonus ASB, nak tengok berapa Mas boleh dapat. Lagi pun duit itulah yang boleh dijadikan simpanan dan perbelanjaan waktu terdesak. Dividen dan bonus yang diberi tahun ni 1.05 sen lebih tinggi dari tahun lepas, banyak jugak kan?

Mas dapat ni pun setelah buat pinjaman ASB dengan Maybank sebanyak RM30,000. Walaupun dividen dan bonus yang diterima tak banyak, tapi bolehlah dibuat simpanan sikit. Daripada takde langsung kan? Pastu boleh jugaklah Mas gunakan sikit duit tu untuk belanja percutian di Sabah tahun depan.

Ini sajalah cara Mas menyimpan, nak harapkan simpanan bulan² dari duit gaji memang tak cukup. Pastu ada jugak menabung sikit untuk anak-anak². Cukuplah, janji ada duit untuk perbelanjaan mereka belajar bila dah besar nanti. 

Tengah berkira² berapalah dapat untuk ASB ni! 


14 ulasan:

  1. Boleh lah kak Mas belanja MTT !! :P

    BalasPadam
  2. kak mas...mana lbh better biarkan jer bonus tu kt dlm biar beranak pinak or kuarkan msk dlm acc lain walaupun tak guna...sy tgh pening nih...pestime nk dpt smua tu...pastu sy punya personal incharge kat bank tu orgnya dah meninggal...xtau nak refer sapa...

    BalasPadam
  3. @pinky
    biar je lagi akaun lagi better, nanti duit tu akan bertambah!

    BalasPadam
  4. masyuklah kalau lump sum rm30k kan.. hehehe..

    BalasPadam
  5. kak mas...meh lah belanja saya !! :D

    BalasPadam
  6. @Namee Roslan
    boleh je! jom kita dating kat Alamanda...heheheeee

    BalasPadam
  7. kak, lepas ni beli lah gold bar plak ke, dinar ke, kijang emas ke..

    itu pun cr penyimpanan yg bagus jugak..:)

    BalasPadam
  8. tak sabar tggu dividen ni....nak shoping barang rumah...hehe

    BalasPadam
  9. eh..eh...Tun Ahmad Sarji lah...bos akak saya...hehehe

    BalasPadam
  10. huntung laaaa...atok punyo duit dalam ASB ciput laie...hihi

    BalasPadam
  11. huhu. tak sempat nak masukkan duit kt dlm ASB haritu . busy dgn assignment sume. sedar2, dh kira dh. :(

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com