terkini dan sensasi

Ahad, 4 Disember 2011

Entri wajib hari minggu

Assalamualaikum...(^ ^)

Macam biasalah bila hari minggu mesti update entri tentang menu yang dimasak. Maklumlah hanya hari Sabtu atau Ahad je Mas jadi masterchef untuk husband dan anak². Hari kerja memang tak berasaplah dapur!

Menu yang dimasak selalunya diminta oleh husband dan anak². Dahulu kan selera mereka, itu yang penting. Selera perut sendiri nombor 2 kan? Janji apa yang dimasak boleh dimakan, lagi pun Mas tak kisah. Apa yang mereka selera Mas makan je, tak memilih sangat.

Hari ini Mas masak lauk yang istimewa sikit, Masak Lemak Cili Api Ayam. Ini menu kegemaran husband dan Atikah, kalau masak ni mereka boleh bertambah 2 kali. Ditambah pulak dengan Kacang Buncis Masak Taucu dan Ikan Goreng, lengkaplah tu! 

Kawan² camne, menu apa hari ini?


17 ulasan:

  1. sedapnya klo dapat makan masakan ayam masak lemak cili api. itupun fav dish arisha..hehe. arinih menu utama di rumah adalah sup ikan merah..:)

    BalasPadam
  2. lemak cili api, fav saya jugak..tapi hari ni layan ayam masak kurma..

    BalasPadam
  3. owh sedapnya sis!hubby ngan anka mmg cukup suka menu lbh krg macam atas ni.tp minggu ni tak masak sbb jmptn kawin menimbun sampai tak masaklah kat rumah ngeee ^^

    BalasPadam
  4. assalamulaikum mas...yer la kita sebagai isteri n ibu ni mmg dahulukan selera mereka kn....

    BalasPadam
  5. masak lemak cili api ayam tu .... yg sodap aih!!!!

    BalasPadam
  6. huwaaaaa !
    terliur :(

    sedapnya masak lemak ayam.
    dah la tengah lapar ni.
    huhu

    BalasPadam
  7. harini saya memasak di restoran nasi arab..kihkihkih

    BalasPadam
  8. lama tak singgah, salam Mas n family...berhari minggu di rumah mmg best...siap masak menu febret suami lg....semoga ceria selalu..

    BalasPadam
  9. pergh...sedAp.sedap.

    saya baru lepas makan udang laut masak lemak cili api. kehkehkeh nasib kawan n isteri dia jemput ajak join sama.

    BalasPadam
  10. terliurnya..

    gabungan santapan yang sangat menyelerakan..

    BalasPadam
  11. wahhhhhhh....
    akak...
    kemain....heee~

    BalasPadam
  12. masak sendiri lg best dr beli..menu best tu..

    BalasPadam
  13. memang biasa begitukan mas..selera suami & anak2 yg utama. kak liza pun jenis tak kisah makan apa pun ikut selera diaorang.

    BalasPadam
  14. salam kenal dan folo sini
    sama la kita akak pun masak ayam masak lemak, x da cili, anak2 x tahan.. so bapa dan mak anak kena ikut..sayur kobis goreng.. dan lauk popular.. telur.. he hee

    BalasPadam
  15. ikan goreng tu amat menggiurkan.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com