terkini dan sensasi

Isnin, 9 Januari 2012

Jadikan iktibar

Assalamualaikum...(^ ^)


Dia sudah dibebaskan!

Jadi sama² kita ambil iktibar dari kejadian yang berlaku. Sentiasalah beringat jika ingin melakukan sesuatu perlu fikir baik dan buruknya.

Biar apa saja perbuatan yang kita lakukan, Allah SWT yang menilai. Kerana Dia lebih berhak! Kita tidak berhak nak menghukum kesalahan orang lain, itu antara dia dengan Yang Maha Esa.

Ingatlah, kalau kita terlepas di dunia jangan fikir di akhirat nanti kita boleh terlepas. Setiap baik dan buruk perlakuan kita dicatit biarpun ia hanya sebesar zarah.

Allah Maha Adil, yang salah tetap akan dapat balasannya!

10 ulasan:

  1. apa erk?hehe:) Allah Maha mengetahui

    BalasPadam
  2. betul2..
    yang tak amik iktibar tu lah yang tak abis2 buat salah yang sama..

    tak belajar dari pengalaman..

    BalasPadam
  3. betul tu kak.cepat atau lmbt.tetap akn dpt.

    BalasPadam
  4. saya tahu ini kes apa ! jeng jeng jeng. hehe. takpela. Allah kan maha adil:)

    BalasPadam
  5. Allah tu Maha Adil, yang salah tetap akan dapat balasannya! sangat setuju statement ini

    BalasPadam
  6. balasan Allah setimpal..
    kalau tak dibayar cash kat dunia ni..
    kat akhirat nanti pasti akan kena..

    Allah jualah yang mengetahui mana yang benar mana yang salah. Sesungguhnya Allah yang Maha Mengetahui sekalian yang ada di langit dan di bumi.

    ^^,

    BalasPadam
  7. itulah yg semua orang harapkan.. yg menuduh atau tertuduh..

    BalasPadam
  8. assalamualaikum mas...yer balasannya tetap ada hanya kita tidak tahu bila hanya Allah yang lebih mengetahuinya...:)

    BalasPadam
  9. betol tu kak
    amik la pengajran dr setiap yg berlaku
    yg salah ttp slah
    yg benar ttp akan benar

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com