terkini dan sensasi

Khamis, 12 Januari 2012

Manusia mudah taksub

Assalamualaikum...(^ ^)


Orang ramai terus membanjiri Jalan Mewah Kampung Melayu Majidee, Johor Bahru untuk mencari batu kerikil dipercayai mengandungi hablur emas daripada longgokan batu untuk membaiki jalan yang berlubang, walaupun kawasan berkenaan sudah dipagari dengan pita halangan polis dan kenyataan yang dikeluarkan Pengarah Jabatan Mineral dan Geosains Johor mengesahkan batu kerikil yang dijumpai penduduk bukan emas. (sumber dari Berita Harian)

Bila Mas baca pasal ni rasa nak tergelak pulak, kenapalah masyarakat kita mudah sangat taksub dengan perkara² sebegini. Lagi pun memang dah disahkan yang batu tersebut tidak mengandungi emas. Tetapi masih ramai lagi yang sibuk mencari, dengan harapan boleh dapat emas seketul dua kot?

Rasanya perkara camni janganlah kita taksub sangat, bukannya senang nak dapat emas!

10 ulasan:

  1. heheeheh
    duet seposen pon org kutip
    petah lagi dgr name emas ni
    lagi la kan..heeee

    BalasPadam
  2. dorg ni xkenal erti ptos asa..
    usaha tngge kejayaan.
    kehkehkeh

    BalasPadam
  3. assalamualaikum mas...ntah la dah bagitahu bukan emas pun masih nak cari gak...:)

    BalasPadam
  4. huhu, kalau dah manusia namanya... ^^

    BalasPadam
  5. kalau betul emas mmg saya pun turun ke jb balik hehehehe

    BalasPadam
  6. ni la mentaliti org kiter...tak tau la nape kan...btul tu cam nak tergelak pun ada nengok diorg ni hehehehe

    BalasPadam
  7. Maruah diri harta yang berharga

    BalasPadam
  8. kalau cakap dalam lubang jamban ada emas pun orang akan taksub. :)

    BalasPadam
  9. Heheh manusia. Ada jalan mudah sikit memang takkan lepaskan peluang :P

    BalasPadam
  10. baiklah pegi cari kerja tetap. :)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com