terkini dan sensasi

Sabtu, 7 Januari 2012

Masakan istimewa hari ini

Assalamualaikum...(^ ^)

Alhamdulillah, dah kenyang! 2 ekor udang galah dah selamat ada dalam perut ni.

Memang puas hati dapat makan, walaupun harganya mahal tapi berbaloi. Isinya yang lembut dan manis masih terasa lagi dalam mulut ni. Sesungguhnya masak lemak cili api yang pedas dan lemak bisa membuat kita bertambah nasi sampai 2 pinggan.

Entah bila lagi dapat makan si sepit biru ni, harganya yang mahal tak mengizinkan Mas untuk makan selalu. Lain kali kalau nak makan lagi kena suruh husband pergi memancing.

Mas kongsikan gambar Lemak Cili Api Udang Galah. Ada jugak Ayam Masak Merah untuk anak² sebab mereka tak makan udang dan Kangkung Goreng Belacan. Kombinasi hidangan yang sempurna.

Jangan marah kalau terliur ye!




11 ulasan:

  1. gagaggagagagaga
    nak jelessss gak
    wuwuwuwuwu
    sedapnye akak :))

    BalasPadam
  2. waaaaahhh, sedap nye...
    ni rasa x saba nak balik rumah merasa masakan mak sye...
    hehe... :)

    BalasPadam
  3. oke jeles


    seharian xmkn nsik tau

    BalasPadam
  4. assalamualaikum mas...mmg dah terliur tengok ni...:)

    BalasPadam
  5. semalam tengok udang ni xmasak lagi.. hari ni tengok. dah tersedia dalam mangkuk..
    makan besar akak nampaknya.. hehehe

    BalasPadam
  6. argh.....tak bley tahan la tgk. mcm nie nak jadi vegetarian la. makan sayur hijau je

    BalasPadam
  7. xdpt mkn udang tu, dpt bau pon jdk r..
    huuuuu
    terliurrr~

    BalasPadam
  8. sengaje akak ni tau... huh... bestnye dpt mkn kt umah :(



    lma xsinggah...bzi.. :) akak sihat?

    BalasPadam
  9. wah, ni yang lagi lapor ni....

    BalasPadam
  10. alaa, ni yang tak tahan nih ! hehe. sabtu ahad entry akak mesti ada pasal makanan !

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com