terkini dan sensasi

Sabtu, 28 Januari 2012

Memang kreatif!

Assalamualaikum...(^ ^)


Kawan² boleh teka tak apa bendanya ni, hehehee!

Mas mula² tengok tak tahu apa kebendanya, tapi bila dibelek lama² barulah tau apa yang anak² Mas buat. Laptop olok² rupanya. Pandai pulak dia buat, dah macam laptop betul. Ini kerja si Atikahlah.

Begitulah pemikiran anak ni kan, kadang² lebih kreatif dari pemikiran kita. Apa yang mereka fikir dan hasilkan adalah pengaruh persekitaran mereka. Hari² dia dok tengok laptop mamanya dan terus terpikir nak buat laptop olok², tercipta dari daya pemikiran kreatifnya.

Jadi jangan kita halang, biarkan mereka dengan kekreatifan yang penuh berimaginasi itu. Mana tau bila dah dewasa nanti dia mampu hasilkan satu ciptaan sendiri, walaupun hanya bermula dengan ciptaan yang olok² itu. Lagi pun perkara begini yang boleh mencergaskan daya pemikiran mereka.

18 ulasan:

  1. iffah pon tgk lame2

    br paham

    ingt formula matematk td

    BalasPadam
  2. haha tulah mama dia tak belikan lappy utk tikah, kann tikah buat lappy sndr. heee

    BalasPadam
  3. hehehe mmg kreatif.kfc tu apa kak.

    BalasPadam
  4. memang kreatif dan bijak anak akak ni..

    BalasPadam
  5. boleh lawan apple nanti ni kak..
    hehhe.
    kreatif anak akak.

    dah lama tak singgah sini, kak apa khabar?

    BalasPadam
  6. @Cikpuan rara
    akak pun tak tahu apa KFC tu...heheheeee

    BalasPadam
  7. hehe kreatip. :) KFC? hehe nak suh mama dia blanje kfc kot.

    BalasPadam
  8. assalamualaikum mas...wah yer la mcm laptop pandai n kreatif sekali die kan...:)

    BalasPadam
  9. boleh la dia cipta laptop sndiri nnti. zmn2 kanak2 kita lain sgt dri diorg ni

    BalasPadam
  10. pergh...kecik2 dah ada dayakretip nak mencipta. bagus2

    BalasPadam
  11. Budaya melayu ni ada byk sebenarnya yg membantut pemikiran anak2... Terlalu byk yang tak boleh.. Tak boleh tu tak boleh ni walaupun tak bertentangan syarak byk pantang larang..

    Maka, budayakanlah family kita.. Puji anak2 atas setiap effort yg dorang buat.. Kesannya sgt besar...

    BalasPadam
  12. hihi, Cc pun penah baut masa kecik2 dulu..masa tu teringin sangat nak kan computer , ngee~~

    BalasPadam
  13. itulah.. namapun bebudak ye tak? diorang tak segan nak luahkan kreativiti diorang..

    BalasPadam
  14. dia bagi hint nak lap top la tuu

    BalasPadam
  15. orang kata budak2 yang kreatif ni bijak2

    BalasPadam
  16. haha..pemikiran bdk zaman IT..mcm tu lah..dh besar nanti nak jadi
    " somebody" ni..bijak.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com