terkini dan sensasi

Sabtu, 28 Januari 2012

Memasak ni seronok!

Assalamualaikum...(^ ^)

Kalau dulu Mas memang malas sikit memasak, boleh dikatakan tiap² hari beli makanan kat kedai. Bukannya tak pandai masak tapi kalau dah malas nak buat camne kan? Tapi nasib baik husband dan anak² tak kisah sangat, tapi Mas pulak rasa bersalah sebab tak masak untuk mereka.

Tapi sekarang boleh dikatakan tiap² hujung minggu dan hari cuti Mas akan masak. Rasa seronok dapat masak menu yang pelbagai untuk husband dan anak². Bila dah selalu masak kita rasa satu kepuasan yang susah nak digambarkan, nak pulak kalau mereka puji masakan kita sedap.

Sebenarnya tak kisah kalau pandai masak atau tidak, tapi bila kita berjaya hasilkan pelbagai menu untuk santapan orang tersayang, itu satu keseronokan.

Jadi menu untuk hari ini adalah Tumis Timun Air, Daging Goreng Berlada dan Ikan Goreng Pasti Sedap.


12 ulasan:

  1. wahhhhhhhhhhhhh nampak mcm sedappp ^^

    BalasPadam
  2. sedap tu mas..betul bila masak sendiri,rasa seronok sangat kan..

    BalasPadam
  3. ya puas bile org makan dn knyang

    BalasPadam
  4. saya tak kisah masak..tapi malas nak cuci periuk...

    lagi satu, malas tatau nak pikir nak masak ape..

    BalasPadam
  5. entah bila la saya nak rasa sume tu.. errrr

    BalasPadam
  6. Sedapnyeeee..
    Betull tu walau hanya menggoreng telur, kesayangan puji melambung, InsyaAllah esok masak telur sambal.. Upgrade sket...

    BalasPadam
  7. akaaaaaaak
    sy dtg :)

    rinduuu
    heeee
    akak
    masaakkkan utk mimi
    sedapnye la :)

    BalasPadam
  8. Mas,
    terliur tengok daging berlada tu... Mesti sedap :)

    BalasPadam
  9. mesti la, mkn kat mana2 pun air tangan ibu jgk paling sedap =)

    sy pun suka buat timun air tu..simple jek hehe

    BalasPadam
  10. antara ciri2 isteri yang solehah

    BalasPadam
  11. ahaha, kak mas. saya semalam belajar masak sardin. hehe. betul lah, seronok !! :D

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com