blog wajib baca

  • Sudah Sekata. Yay ! - Hi Tahu tak apa yang paling sedih ? Tskk. Kering and tak sekata. Paling sedih bila orang ingat kulit mengelupas tepi bibir ini air liur basi. Tskkk B...

entri terbaru dan terkini

Isnin, 23 Januari 2012

picnic di Pulau Santap Janda Baik

Assalamualaikum...(^ ^)

selingan dulu ye... maaflah kawan-kawan, semalam tak dapat nak update kisah picnic kami! balik je terus berbungkus dengan selimut! tiba-tiba saja demam... nampak sangat antibodi tak kuat!

so far memang seronok pergi picnic semalam... alhamdulillah cuaca baik dan dapatlah kami berBBQ dan mandi sepuas-puasnya! yang paling seronok anak-anaklah, mandi sampai biru mulut... maklumlah air sungai sangat sejuk! ditambah pula dengan cuaca berangin...

kawasan Pulau Santap ni memang tempat yang seronok untuk berkelah... air sungai dia bersih! di sepanjang tebing sungai juga disediakan pondok yang sangat selesa dan juga tempat untuk berBBQ... pondok yang disedikan disewa dengan harga RM15 hingga RM20... ikut besar mana pondok tu! tempat BBQ pula disewa dengan harga RM3 tapi arang kita kena beli sendiri!

kalau hari cuti memang ramai orang berkelah disitu... kalau nasib tak baik memang tak dapat sewa pondok! terpaksalah bentang tikar kat tepi-tepi tebing tu... memang destinasi berkelah yang best! mungkin sebab tarikan water tubing tu yang membuatkan ramai orang berkelah di sini...

jom layan gambar kami di Pulau Santap!

dengan anak kak long
tenaga pembakar BBQ
tengoklah tu, kusyuk membakar daging
seronok ber 'water tubing'
tengoklah Arfan, sampai buat aksi camni
sibuk melayan anak-anak ber 'water tubing'

12 ulasan:

  1. syoknye!
    hilang tensen kalo dpt piknik camni..

    BalasPadam
  2. water tubing tu bawa sendiri atau dah ada kat sana kak?

    BalasPadam
  3. Jelesnye!!!! Xpe2, nnti bulan 2 ni Mar dpt g janda baik jugak! hehe... For jungle trekking also. xsabar!

    BalasPadam
  4. @Telor Power
    ada disediakan kat sana! tapi kena sewalah...

    BalasPadam
  5. Bestnyee . tak ajak pun . sobs sobs T___T

    BalasPadam
  6. nampak sangat seronok nih!! :D

    BalasPadam
  7. assalamualaikum mas...wah seronoknya berpiknik tu...:)

    BalasPadam
  8. seronoknya..kat Janda Baik ye..mesti nyaman sbb kwsn tu agk tinggi..

    BalasPadam
  9. ni kt area mane?ad chalet or resort berdekatan x?

    BalasPadam

blog ini sekadar berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya... semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa! sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis terlebih dahulu dan dikreditkan ke blog ini... terima kasih dari massaari [dot] com!

Pemilik Blog : Mas Saari
Email : mas7977@gmail.com