mrs secretary

Isnin, 23 Januari 2012

Piknik di Pulau Santap Janda Baik

Assalamualaikum...(^ ^)

Memang seronok pergi piknik semalam. Alhamdulillah cuaca baik dan dapatlah kami berBBQ dan mandi sepuas²nya. Yang paling seronok anak²lah, mandi sampai biru mulut. Maklumlah air sungai sangat sejuk, ditambah pulak dengan cuaca berangin.

Kawasan Pulau Santap memang tempat yang seronok untuk berkelah, air sungainya bersih! Di sepanjang tebing sungai jugak disediakan pondok yang sangat selesa dan tempat untuk berBBQ. Pondok yang disedikan disewa dengan harga RM15 hingga RM20, ikut besar mana pondok tu. Tempat BBQ pulak disewa dengan harga RM3 tapi arang kita kena beli sendiri.

Kalau hari cuti memang ramai orang berkelah disitu, kalau nasib tak baik memang tak dapat sewa pondok. Terpaksalah bentang tikar kat tepi sungai tu, memang destinasi berkelah yang menarik. Mungkin sebab tarikan water tubing yang membuatkan ramai orang berkelah di sini! 

Jom layan gambar kami di Pulau Santap.







12 ulasan:

  1. syoknye!
    hilang tensen kalo dpt piknik camni..

    BalasPadam
  2. water tubing tu bawa sendiri atau dah ada kat sana kak?

    BalasPadam
  3. Jelesnye!!!! Xpe2, nnti bulan 2 ni Mar dpt g janda baik jugak! hehe... For jungle trekking also. xsabar!

    BalasPadam
  4. @Telor Power
    ada disediakan kat sana! tapi kena sewalah...

    BalasPadam
  5. Bestnyee . tak ajak pun . sobs sobs T___T

    BalasPadam
  6. nampak sangat seronok nih!! :D

    BalasPadam
  7. assalamualaikum mas...wah seronoknya berpiknik tu...:)

    BalasPadam
  8. seronoknya..kat Janda Baik ye..mesti nyaman sbb kwsn tu agk tinggi..

    BalasPadam
  9. ni kt area mane?ad chalet or resort berdekatan x?

    BalasPadam

blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya.. semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa.. sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini.. terima kasih dari massaari.com

Pemilik Blog : Mas Saari
Email : mas7977@gmail.com