terkini dan sensasi

Rabu, 25 Januari 2012

Saya dan Awak [14]

Assalamualaikum...(^ ^)

Suatu hari saya dan awak berborak pasal isu kahwin sekali lagi selepas pasangan meninggal dunia.

Saya : Kalau saya mati dulu awak kahwin lain tak?

Awak : Kenapa tiba² tanya soalan camni.

Saya : Saja nak tanya! Tapi kalau saya mati dulu saya nak awak kahwin lain tau. Biar ada orang jaga awak, takdelah awak sunyi nanti.

Awak : Kalau camtu saya pun, kalau saya mati dulu awak pun kahwin lain jugak ye. Nanti takdelah awak sunyi dan asyik teringat kan saya.

Saya : Tak nak! Susah nak cari suami macam awak.

Awak : Saya pun! Susah nak cari isteri macam awak.

Itulah, susah kita nak cakap jika sesuatu perkara itu belum terjadi. Jadi sayangilah pasangan kita selagi hayatnya ada. Jangan asyik nak mengeluh, marah² dan mintak itu ini. Tak dapat yang dihajati, marah tak tentu hala. Pastu merajuk tak tentu pasal, nanti bila dah takde susah nak cari pengganti.


8 ulasan:

  1. sweet kak

    sedih lak bile cite mati ni

    BalasPadam
  2. assalamualaikum mas...InsyaAllah moga sehidup semati bersama2kan...:)

    BalasPadam
  3. sangat sangat sangat sweet ! sangat sweet ! :) insyaAllah kak. lama lagi akak berpeluang bersama. moga akak dan suami akak panjang umur dan dpt tgk anak membesar. :) amin.

    BalasPadam
  4. wah....pasangan bahagia nie. semoga kekal sampai akhir hayat. Amin

    BalasPadam
  5. bicara itu penguat rasa...
    semoga kekal ke ahir hayat..

    BalasPadam
  6. insyaallah..kalau betul2 setia
    mesti boleh buat punye...
    tapi kena kuat la..kan??

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com