terkini dan sensasi

Jumaat, 24 Februari 2012

Entri ada gambar

Assalamualaikum...(^ ^)


Suka tak kalau entri tu ada gambar, kalau Mas memang suka. Lagi seronok nak membaca, sambil membaca boleh tengok gambar.

Macam entri yang Mas tulis, mesti ada gambar walaupun hanya satu. Rasanya tak cukup lengkap entri tu kalau tak selitkan sekeping gambar. Tak kisahlah gambar dari koleksi sendiri ataupun pinjam dari google, yang penting gambar tersebut ada kaitan dengan entri yang ditulis.

Pendapat Mas, entri yang ada gambar ni lebih hidup. Maksudnya kita boleh lebih memahami apa yang nak disampaikan dalam entri tersebut. Pada kebiasaannya setiap entri Mas mesti ada satu gambar, itu sudah memadai. Kalau entri tersebut mengenai cerita pergi jalan² atau pergi makan kat mana², Mas akan letak lebih sikit gambar. Sekurang²nya 5-10 gambar paling banyak, kalau letak lebih nanti dah jadi entri bergambar pulak. Bosan pembaca kan?

Tapi tidaklah Mas kata entri takde gambar ni tak menarik, gambar banyak pun tak guna kalau entri yang ditulis tidak berkesan di hati pembaca. Cuma ianya terpulang pada keselesaan kita, kalau rasa penting untuk letak gambar dalam entri tu kita letaklah sekeping. Kalau tak letak pun tak jadi masalah, janji apa yang kita kongsikan sampai ke hati pembaca.

10 ulasan:

  1. picture says thousands of words...saya pun suka buat entri bergambar...

    BalasPadam
  2. betul ada gambar lagi menarik jalan ceta

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum...

    Sy pun setuju jugak!. At least satu gambar....Eh, tapi kekadang sy punya entry takde gambauuu :(

    BalasPadam
  4. Tula.. Zwan pown klaw buat entry, rasa macam x lengkap je klaw xletak gambaq..HAHA

    BalasPadam
  5. assalamualaikum mas...betul tu kalau x ada gambar mcm x seronokkan mesti nak letakkan gambar yg menarik minat pembaca dtg ke blog kita...:)

    BalasPadam
  6. saye mmg suke kalo entry ade gmbr..
    kalo entry pjg tp xde gmbr mmg bosan la nk bace..

    BalasPadam
  7. a picture speak a thousand words.
    terpulang apa pendapat tukang komen pada gambar tu. gambar menceritakan segala2nya yang ada di dalam tu

    BalasPadam
  8. betol3
    sokong akak
    hehehehehe

    suke boh gambo jugak
    tap sejak akhir2 ni x boh pon
    aihhhh
    malas sungguh
    hehehehe

    BalasPadam
  9. seronok kalau entry bergambar. nak2 gmbar peribadi org.hehe. suka tengok life orang lain jugak :)

    BalasPadam
  10. aku banyak ambik gambar kat google :( insyaAllah nanti akan update entri ngan gambar sendiri.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com