mrs secretary

Rabu, 1 Februari 2012

Menu Hari Wilayah

Assalamualaikum...(^ ^)

Syoknya cuti, walaupun sehari. Dapatlah mengadap blog lama sikit dan dapatlah luangkan masa ajar anak² buat homework dan ulangkaji. Yang paling penting dapat masak untuk husband dan anak².

Jadi Mas nak kongsikan di sini menu Hari Wilayah ni, ada Sambal Tumis Ikan Sardin. Pertama kali tau Mas beli Ikan Sardin segar, itu pun atas permintaan husband. Memang sedap bila dimasak sambal tumis, lagi sedap dari ikan sardin dalam tin tu.

Pastu ada Ayam Masak Kicap, ini atas permintaan Atikah. Katanya dah lama tak makan, itu sajalah kegemaran dia. Sayur pulak Mas buat Tumis Air Bayam Hijau. Kalau nak tau sayur bayam ni yang anak² Mas suka makan, kalau sayur lain jangan haraplah.

Inilah juadah untuk hari ini, jemput tengok semua.


18 ulasan:

  1. Terliur ayam masak kicap la...yum..

    BalasPadam
  2. hari ni cuti tak ramai yang nak ngadap blog lama2..semua nak pi jalan2 je..heheh..rasa macam hari ahad pulak hari ni bila tengok traffic//heheh

    BalasPadam
  3. @diana
    bukan tak nak pergi jalan2 tapi husband busy, terpaksalah dok rumah je...huhuhuuu

    BalasPadam
  4. meleleh air liur, org bujang seperti saya, hari keje atau tak..tetap makan di kedai.. hehe

    BalasPadam
  5. @delarocha
    tu maknanya kena cepat2 cari orang rumah...heheheee

    BalasPadam
  6. ayam masak kicaptu nampak sedap

    BalasPadam
  7. boleh tak setiap hari Hari Wilayah?

    BalasPadam
  8. wah, nampak menarik...hik hik...

    BalasPadam
  9. nmpk sedap sayur tu kak.mkn ngan kicap sedap ooo.akk pg ni xupdate pon.

    BalasPadam
  10. ya Allah..
    sedapnye lauk. dni blur nak masak apa hari ni. huhu

    BalasPadam
  11. assalamualaikum mas...sedapnya juadah tu terasa lapar plak perut ni...:)

    BalasPadam
  12. suka makan ikan sardin !!! :)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com