mrs secretary

Rabu, 15 Februari 2012

Sakit itu!

Assalamualaikum...(^ ^)

Hari ini Mas update entri pendek je. Tak larat nak menulis panjang, mata mengantuk sangat. Pagi tadi dah telan ubat selsema sebiji, tu yang mamai. 


Bila sakit mesti kita mengeluh dan mengadu, tapi ketika sihat pernahkah kita memanfaatkan masa sihat itu. Mesti tak kan, sebab kita tak pernah fikir tentang masa sakit.

Sakit itu sebenarnya adalah ubat untuk kita lebih menghargai masa sihat.

Sakit itu adalah penawar segala ujian untuk membuktikan kita insan yang tahu bersabar.

13 ulasan:

  1. Ubat ni kalau dapat kat naz memang simpan dalam peti ais haha

    BalasPadam
  2. jgn biasakan makan pil yer kak mas.. try air asam jawa pekat... alirkan kat tekak... then minum airnya.. stokkan asam jawa extra tu senang nak bancuh...

    BalasPadam
  3. bila seorang ibu atau bapa sakit, mampu lumpuh operasi rumah tangga seharian. moga cepat sembuh mas.

    BalasPadam
  4. assalamualaikum mas...semoga cpt2 sembuh yer...:)

    BalasPadam
  5. @naz
    akak pun sama naz, tapi kena paksa makan oleh husband...huhuhuuu

    BalasPadam
  6. @Tea
    tulah, akak pun tak suka sangat makan pil ni tapi terpaksa sebab tak larat nak tahan dah... nanti akak cuba cara tea ni!

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com