mrs secretary

Sabtu, 25 Februari 2012

Tips cuti-cuti : Travel backpack

Assalamualaikum...(^ ^)

Update Sabah : Hari ni hari terakhir. Malam ni dah nak terbang balik, flight pukul 8.10 malam. Sekarang tengah shopping kat KK.


Ini entri terakhir untuk tips cuti² dan hari ini Mas nak kongsikan tips mengenai travel backpack. Bagi Mas travel sebegini sangat mudah, tak perlu nak angkut beg pakaian besar². Mas, husband dan anak² hanya perlu bawa sorang satu beg sahaja, senang dan menjimatkan.

Guna travel backpack ni jugak menjimatkan kos, terutamanya jika kita melancong menggunakan perkhidmatan udara dengan AirAsia. Kita tahu kan setiap beg yang dibawa akan dikenakan caj. Jadi kalau hanya menggunakan travel backpack, tak perlu kita gunakan khidmat kargo. Beg boleh dibawa terus ke dalam kabin.

Selain dari tu sangat mudah kita nak angkut beg tersebut ke mana saja, hanya pakai saja di belakang dan sedia untuk dibawa walaupun ke dalam tandas sekali pun. Lagi satu tak perlulah kita ada masalah tertinggal beg bila dah melangkah masuk ke dalam kapal terbang.

Itu sajalah tips cuti² Mas untuk kali ni. Nanti kalau Mas pergi bercuti lagi, Mas akan kongsikan tips yang lain pulak. Harap ianya berguna untuk semua!

13 ulasan:

  1. stuju... backpack ni sgt mudahh :)

    BalasPadam
  2. Nice info..teringin nak travel guna backpack je..tapi tiap kali mesti fail :)..susu n pampes budak2 je dah penuh 1 beg

    BalasPadam
  3. betul kata Mas. Saya pun suka travel backpack. sebab saya selalu travel by bus. terpaksa travel backpack. :)

    BalasPadam
  4. ya betul tu, saya pun selalu travel secara backpack saja...mudah dan senang. dan bergaya

    BalasPadam
  5. CK pun selalu travel camnie je....travel dengan backpack lagi mudah. walau berbiratlah 2-2 bahu...hehehhe

    BalasPadam
  6. assalamualaikum mas..thanks mas sbb kongsi tips yg berguna ni...:)

    BalasPadam
  7. huwaaa..
    akak pi kk ke
    hehehee
    umah saya kat kk
    heee

    hepi sopin kak ;)

    BalasPadam
  8. kitorang yang gather2 dengan iffah semua tu selalu je backpacking ni..hehehe...senang kan.. :)

    BalasPadam
  9. yaan pun selalu pakai beg galas je.. takde nak beg beroda.. sebab sangat sangat senang :D

    BalasPadam
  10. uncle travel bawak beg plastik je...

    BalasPadam
  11. Thanks 4 de tips :) memang dah lama nak cari satu beg ni.

    BalasPadam
  12. bergaya dgn backpack..jom panjat CH.. House of Magic Potions Taman Royal Lily, Tanah Rata, CH

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com