mrs secretary

Isnin, 12 Mac 2012

Tak kekal lama

Assalamualaikum...(^ ^)


Kenapa manusia sanggup menyeksa diri sendiri demi untuk kelihatan cantik, sanggup habiskan ribuan ringgit dengan membuat pembedahan. Padahal semua itu tak berbaloi, tak kekal lama pun. Lambat laun akan menderita jugak.

Buat apalah menyeksa diri sendiri kan? Kecantikan itu bukannya hak milik mutlak kita selamanya. Bedahlah banyak kali pun, ia tetap tak akan sempurna. Yang pastinya ciptaan Allah SWT dah cukup sempurna, buat apa nak ubah lagi.

Biar kita tak nampak cantik di mata manusia tetapi cantik di pandangan Allah, itu yang kekal abadi!

13 ulasan:

  1. bersyukur dengan setiap pemberian ataupun anugerah

    BalasPadam
  2. kdg2 yg natural itu lebih cantik dr yang diubah2 tu kan? haish~

    BalasPadam
  3. mereka lupa yg sebenarnya diri ini hanya 'diPinjamkan" buat sementara sahaja

    BalasPadam
  4. manusia kufur nikmat mcm tu la..

    BalasPadam
  5. bila nafsu menguasai diri...nafsu nak cantik....sanggup buat aper sahaja..

    BalasPadam
  6. selalunya perempuan ataupun isteri yang buat pembedahan ni atas desakan kaum lelaki ke kak?.

    BalasPadam
  7. betul tu .. cantik di mata Allah lebih sempurna ..

    BalasPadam
  8. @Syazwan Che Deraman
    akak rasa tak kot? kehendak dia sendiri sebab perempuan memang tak pernah puas dengan kecantikan yang dimiliki..

    BalasPadam
  9. assalamualaikum mas...yer la bersyukurlah dgn apa yg ada...:)

    BalasPadam
  10. pemedahan itu untuk sementara cantik je..buang duit je kan..semua ciptaan Allah cantik cantik ^__^

    BalasPadam
  11. apa yang Allah telah ciptakan sebenarnya telah cukup sempurna. Sebagai hambaNya kenalah redha dan bersyukur atas segala pemberianNya.

    BalasPadam
  12. kita bersykur je. sy ada gak perangai tak bersyukur tu tp lama2 sy dah bersyukur bila tgk org yg oku..lagi kesian :(

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com