terkini dan sensasi

Isnin, 9 April 2012

Aku ni penjaga lif kot?

Assalamualaikum...(^ ^)


Mas nak cerita sikit sikap manusia yang jenis tak kisahkan orang. Lantaklah orang lain, janji kau boleh buat hal kau sesuka hati. Sakit hati betul dengan orang camni!

Alkisahnya begini..

Mas naik lif, nak turun ke tingkat 4. Sampai kat tingkat 7 lif tu berhenti dan ada 2 orang kakak ni tengah tunggu lif, pastu Mas tekanlah butang open dan tunggu mereka masuk. Tunggu punya tunggu diaorang tak masuk pun, dok leka berborak². Mas pun apa lagi tekan terus butang close.

Bila pintu dah nak tertutup baru diaorang terhegeh² nak masuk, terpaksalah laju² Mas tekan butang open semula. Ingatkan habis kat situ je, rupanya kakak yang sorang ni dok tahan pintu lif dan sambung berborak lagi dengan member dia kat luar.

Apahal pulak, dia ingat itu lif kat rumah dia ke? Tak nampak ke orang lain ada dalam lif dan nak turun ke bawah. Mas perhatikan je, dekat 3 minit jugak dia dok berborak. Geram betul, dahlah husband Mas dok tunggu kat bawah. Mas pun terus sengaja tekan butang close memandangkan dia macam takde gaya nak berhenti berborak, bila pintu dah agak² nak tertutup barulah dia terkial² nak masuk.

Pastu takde cakap maaf pun. Agaknya dia ingat Mas ni penjaga lif kot, tak pun patung. Huhhhhh!

7 ulasan:

  1. anum pun pernah alami situasi macam sis

    BalasPadam
  2. melampukan macam tu..if nak borak borak apakata guna tangga..tak kacao orang yang nak cepat kan..sabo je la kan

    BalasPadam
  3. aigooo
    macam ini orang pong ade ke
    langsung x notice org lain ni
    aihhhh

    BalasPadam
  4. lain kali tingal kan aje... diorg ingt lif tu diorg punye ker

    BalasPadam
  5. mcm2 perangai manusia ni ye..ni jenis tak pikir pasal org lain dah..

    BalasPadam
  6. assalamualaikum mas....mcm2 perangai manusia ni kan,macamlah lift tu dia sorang yg punyer agak2lah pd org lain...:)

    BalasPadam
  7. kalau saya jadi kak mas pun sy tutup je ! haha . kejam.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com