mrs secretary

Isnin, 9 April 2012

Jangan mudah terpengaruh

Assalamualaikum...(^ ^)


Orang ada dua buah kereta, kita pun nak ada jugak!

Orang beli perabot baru, kita pun nak beli jugak.

Orang shopping baju dan kasut mahal², kita pun nak jugak.

Jangan mudah terpengaruh dengan kelebihan dan apa yang orang lain ada, nanti kita yang dapat susah. Seeloknya ikut kemampuan sendiri. Janganlah ada prinsip, dia ada kita pun nak jugak.

Bagi Mas, biar miskin harta janji kaya dengan kesabaran dan kesederhanaan.

11 ulasan:

  1. kadang2 org yang berbelanja melebihi kemampuan ni nanti akan merana masa datang

    BalasPadam
  2. yana senang terpengaruh.. kak mas boleh bagi tips tak mcm mana tak senang terpengaruh ;(

    BalasPadam
  3. SOKONG sangat . tapi ade sesetengah org ikut kita . apa yang kita ada , tak lama nnti dia pun ada jugak . mcm2 kan ragam mnsia .. :)

    BalasPadam
  4. setuju..lisa pun kdg2 cmtu jugak..
    selalu nak beli baju baru. huhu padahal yg lama elok lg :0

    BalasPadam
  5. huhu. terasa pulak ttbe.salu je tprngaruh:pp

    btw,jom join sgmen ni:D

    http://nurulainulfarhain.blogspot.com/2012/04/segmen-by-pikaeugene-rm50-for-lucky.html

    BalasPadam
  6. betul tu kak.Nanti rosak fikiran sendiri bila fikir camtu.Nanti dek kerana nak kejar sangat sampai tak terkejar menyusahkan diri sendiri.Apakata ikut kemampuan diri sendiri je.

    BalasPadam
  7. betol tu kak mas :)
    apa gune ikot orang pastu diri sendiri merana
    baik buat sesuatu yg berkemampuan dgn diri kan
    hati pong senang je :))

    BalasPadam
  8. so far...stkt ni sy bkn jenis yg terikut2 dgn org...kalau rasa nak pakai, sy beli..kalau takperlu..xpyh

    BalasPadam
  9. assalamualaikum mas...biar kita berbangga dgn apa yg kita ada skg x payah nak ikut rentak org lain...:)

    BalasPadam
  10. maaflah saya terlepas pandang. Terima kasih banyak2 kerana memilih.

    BalasPadam
  11. betul. kita buat yang kita mampu je. jangan terikut ! :)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com