mrs secretary

Sabtu, 7 April 2012

Janganlah panggil adik

Assalamualaikum...(^ ^)


Perbualan dengan si kecil Arfan, hehehee!

Mas : Adik, pergilah mandi!

Arfan : Mama ni, jangan panggil adik. Arfan dah besar, panggillah abang Arfan.

Mas : Bukan Arfan kecik lagi ke, selalu je menangis. Apa salahnya mama panggil adik.

Arfan : Yelah, nanti dah ada baby tak akanlah nak panggil adik lagi. Kenalah panggil abang.

Mas : Oooo ye ke, Arfan nak ada adik baby ke? 

Arfan : Mestilah nak! 

Mas : Oklah, lepas ni mama panggil Arfan abang ye.

Dah pandai dia sekarang, tak mahu dah Mas panggil dia adik. Pastu bila tanya nak adik baby tak, terus dia cakap nak. Bila tanya lagi, nak adik baby apa? Terus cepat dia jawab, nak adik baby lelaki. Pastu terus kakaknya cakap tak nak adik baby lelaki, nak adik baby perempuan.

Peninglah mama, kena bagi adik baby kembar ni. Seorang lelaki seorang perempuan.

10 ulasan:

  1. ouh..dah besar tak mo dipanggil adik lagi dah..baguslah irfan.alamak,pening kepala mama kan sorang nak baby lelaki sorang nak baby perempuan.hehe

    BalasPadam
  2. huhuhu.. budak2 bila dah besar pandai dah malu..
    tapi mesti bestkan tgk dorg membesar..

    BalasPadam
  3. kena cepat2 bagi adik, nanti lambat diorang dah hilang excited.. kakak dia umur berapa kak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kakak dia umur 9 tahun, Arfan dah 6 tahun..
      memang nak bagi cepat ni..hehehee

      Padam
  4. parot apa kat dahi tu? demam campak, eh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan demam campak uncle.. parut luka!

      Padam
  5. haha.. comel je.. xnk pulak dipgl adik

    BalasPadam
  6. assalamualaikum mas...wah !! dah ada ura2 nak dpt baby lg ni ...bestnya bila Arfan dah ada adik nanti...kalau mcm tu mama die kena la kuat berusaha lg yer...:)

    BalasPadam
  7. ahahha comelnya dia. nak panggil adik jugak ! namee dah umur 24 ni ma panggil adik lagi. haha

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com