terkini dan sensasi

Isnin, 2 April 2012

Main kerja pejabat

Assalamualaikum...(^ ^)

Bila tengok anak² bermain, terus teringat zaman kanak² dulu. Apa yang mereka main lebih kurang sama dengan Mas main, baik Atikah mahu pun Arfan. Agaknya mereka ni banyak mewarisi gen mamanya kot, hehehee!

Zaman kanak² Mas dulu sehingga ke zaman remaja, Mas memang suka main kerja pejabat. Kononnya Mas jadi Setiausaha. Berbekalkan buku tulis, pen, pensel dan kalkulator Mas mula bermain, main sorang² je. Bukan ada orang lain pun, cakap pun sorang².

Mas suka main camtu sebab berminat sangat nak kerja dalam pejabat bila dah dewasa nanti, sama ada jadi bos atau jadi setiausaha. Tapi sungguh tak sangka pulak bila dah masuk alam pekerjaan, Mas memang betul jadi seorang Setiausaha. Impian mainan masa kecil tu jadi kenyataan.

Sekarang ni anak² pulak mewarisi, suka betul mereka main kerja pejabat ni. Jadi boslah, jadi pekerjalah. Seronok pulak Mas tengok, rasa nak join je. Sebenarnya Mas rasa gembira sebab anak² lebih suka main camtu, daripada nak mengadap games di komputer 24 jam. Sekurang²nya minda mereka lebih berkembang.

Atikah dan Arfan, jom main kerja pejabat. Mama jadi bos, hehehee!

Atikah jadi bos

Arfan jadi pekerja

15 ulasan:

  1. saye prnh gak maen2 camni..
    haha.. sronok2..

    BalasPadam
  2. dulu slu main jadi doctor dengan pesakit...tp x jadi doktor pun. hahaha

    BalasPadam
  3. ouh...bijak mereka ni nanti..insyaAllah..seronok masa kecik kecik dulu kan.asyik main je.^_^ paling femes main pondok pondok lah.

    BalasPadam
  4. Hahaha!
    Ary plak ske main doktor2,,..
    Masukkan bantal dalam baju lah:P
    Besy jadi budak..
    Tak payah pening2^^

    BalasPadam
  5. assalamualaikum mas....suka kerja2 pejabat yer mmg betul la nak ikut mcm mak die...:)

    BalasPadam
  6. ada aktiviti..hehe lisa selalu main masak2 dulu2. :D

    BalasPadam
  7. dulu kita pun main gini jugak. main cop2 buku... main tulis2 borang!

    BalasPadam
  8. kekekek... dulu selalu main cikgu2....

    BalasPadam
  9. uncle masa kecik suka main kawen-kawen... ~ haha!

    (sori lama tak singgah... bizi gila lately! Tido pon runcit-runcit)

    BalasPadam
  10. Jom main opis2.... Saya jadi ceo... Weee....

    BalasPadam
  11. aik ini permainan olok2 yg baru ker?

    BalasPadam
  12. hihi....somel..bagus na...dari main games komputer tu, x berkembang idea kreativiti diorang

    BalasPadam
  13. hehehehe dulu masa kecik2 mak pun pernah main pejabat2 ni.. tp selalunya main kahwin2 lah hahahaha

    BalasPadam
  14. ahahah, comelnya !! namee dulu salu gak main.pastu gaduh sape nk jadi boss. hehe

    BalasPadam
  15. hahaha mama mesti jadi boss kan..tapi dulu masa kecik kecik kita main kawin kawin la kak mas..eh tergatal pulak hahaha..

    smpai sekarang ingat lagi muka laki tak jadi tu ngeh ngeh ngeh..agaknyer ngan saper la dia kawin skrg ni..hahahah

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com