blog wajib baca

  • Tragedy 'Mama' & 'Papa' - Hi Kanak2 umpama kertas rentang putih. Putih suci dan bermula dari kosong. Since keluar dari perut ibu, mak bapak lah yang wajib pikul tanggungjawab untuk...

entri terbaru dan terkini

Isnin, 2 April 2012

menulis blog

Assalamualaikum...(^ ^)


menulis blog ni bukannya mudah...

menulis blog ni memerlukan komitmen yang tinggi...

menulis blog ni perlu ikhlas dari hati dan lahir perasaan ingin menulis...

menulis blog ni perlu ada cerita yang hendak dikongsi...

menulis blog ni perlu dalam keadaan yang tenang dan santai... tak boleh dipaksa-paksa! kalau makin dipaksa makinlah idea tu tak mahu nak muncul... tepu je dalam kepala otak ni! sebab itulah kadang-kadang ada blogger yang dah fed up dengan blog... bukan sebab malas nak tulis tapi sebab idea kering kontang, sekering gurun Sahara!

apa yang anda baca ini adalah pandangan penulis sahaja, jangan ikut sangat ye... sebabnya sekarang penulis memang kekeringan idea nak tulis apa! 

14 ulasan:

  1. mmg betul.. kering sekering sahara.. huhuhuhu

    BalasPadam
  2. hahahahaha..

    kalau tade idea mmg susah nak menulis kiki.
    nasib baik preggie ade gak isi nak tulih..:D

    BalasPadam
  3. kdg2 idea ada tapi masa tak sempat pulak.

    BalasPadam
  4. saya kalau takde idea... biarkan dulu..just pi bw mane yg dapat sambil tu tinggalkan link entry yg tak berapa nak latest sgt tu..he3... nati2 bile dah de idea... baru buat...biasanya idea tu dtg spontan...

    http://skuterlady.blogspot.com/2012/03/kalau-dah-malas.html

    BalasPadam
  5. betullah kak.menulis blog kene ade idea juga mood.Kadang kadang ade idea tapi takde mood.kadang kadang bile mood terlebih idea pulak takde..tapi kalau dah dapat dua2 tu confirm dapat hasilkan entry yang baik.

    BalasPadam
  6. assalamualaikum mas...kena rehatkn minda tu sekejap n lepas tu pasti idea dtg mencurah2...:)

    BalasPadam
  7. setuju sangt...
    tak boleh nak paksa2 sangt.
    nanti entry jadi merapu je..

    BalasPadam
  8. saya sokong kak....lagi pun saya bukan lah sepenuh masa menaip blog nie.

    BalasPadam
  9. selamat berblog dengan selamat.

    BalasPadam
  10. Hahahaha!
    Dah kering dah idea,kak?
    Hohohoho!
    Biasalah.. Bila dah terlalu banyak benda nak fikir,..
    Sampai tatau nak cerita apa agaknya^^

    BalasPadam
  11. yup..nak berblog ni kene ade mood. kalau x memang x tau nk taip apa

    BalasPadam
  12. takpe,kita anggap je blog ni sekadar untuk having fun !! kan kan.tapi kalau yg dah jadi fulltime blogger tu mmg kena kerja keras lah ka sbb dah jadi periuk nasi nya.

    BalasPadam

blog ini sekadar berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya... semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa! sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis terlebih dahulu dan dikreditkan ke blog ini... terima kasih dari massaari [dot] com!

Pemilik Blog : Mas Saari
Email : mas7977@gmail.com