terkini dan sensasi

Jumaat, 13 April 2012

Peneman setia

Assalamualaikum...(^ ^)

Maaflah, mulai sekarang cerita pasal hamil je. Maklumlah masa mengandung Atikah dan Arfan dulu takde blog, jadi tak dapat nak kongsi pengalaman tu. Lagi pun inilah modal nak update blog.


Camnilah Mas bila dah mengandung, buah ni memang akan jadi peneman setia di awal² kehamilan. Masa mengandung Atikah dan Arfan dulu camni jugak. Tapi paling dahsyat masa mengandungkan Atikah, siap boleh makan mangga muda pukul 3 pagi. Makan tu bukannya sikit tapi siap 2-3 biji, husband hanya geleng kepala..

Nak kata alah teruk tu takdelah tapi memang setiap kali hamil Mas memang suka makan benda masam. Mesti kena ada asam atau buah mangga kat rumah, ini pun baru semalam beli. Siap ajak husband cari sampai jumpa, mengidam punya pasal. Dah dapat terus senyum lebar, pastu sekali beli bukannya 2-3 biji tapi terus beli 6 biji.

Sedap tau, ranggup dan masam². Cicah dengan kicap cili lagi terangkat!

18 ulasan:

  1. perghhh... mesti masam ni...
    tp tulah yg sedap...

    BalasPadam
  2. perempuan dan pelam(benda masam) mmg tak boleh dipisahkan

    BalasPadam
  3. memang sedap.. samalah kita masa mengandung..
    hari2 makan pun takpa

    BalasPadam
  4. hehe kite pagi2 buta td baru sebat sebiji...cicah cili api ngn kicap..pergghhh berapi2..nyammm

    BalasPadam
  5. walaupun saya tak pregnant, tapi saya pun suka sangat makan mangga muda nih...

    BalasPadam
  6. saya bujang lagi..
    Tapi ske je makan asam2 ni..
    Kalau dah kawen sok, tatau lah apa jadinya nanti^^
    Entah lagi teruk makan benda masam agaknya..

    BalasPadam
  7. amboi2... awal2 lg dah mengidam eh.. biasa perut nih! hehe

    kak mas.. tau tak smlm kan, my singgah beli mangga kat tepi jalan... balik keje tu singgah. kan naik motor. pastu dah gerak boleh plak mangga tu terjatuh kat traffic lite. enchek hasben benti pusing balik kete dah banyak. kitorg pn tak nampak mana pegi mangga tu...

    uwwwaaaa padahal sblm tu My dah bygkn balik rumah nnti nak potong2 n makan. n nak bawa bekal pi keje pagi ni!!! uwwwaaaaaaaa uuuwwwwaaaaa kempunan!!!!!

    ptg ni nak beli lagi. hehe.

    BalasPadam
  8. kak mas dulu kite makan pelam ni macam makan epal..ya Allah rasa sedaaap sgt..org smua dah terkenyit2 mata menahan masam..ai sorang jer gigih huhu..

    kak mas tahniahhhhhhh yer..ya Allah bz sgt smpai terlambat wish kamu kakak..jg diri eh kak mas ;)

    tahniahhhh lg skali..

    BalasPadam
  9. wah tetiba terasa meleleh lak ni..

    BalasPadam
  10. yg xmengandung pn kalau jumpa buah ni cam org mengidam.he3

    BalasPadam
  11. Eh??? akak pregnant ke?? Congratulations kak.. waaaaaaa... jauhnyer saya tertinggal berita gumbira ni.. hikss :)

    BalasPadam
  12. terasa nak mengidam gak tengok mangga tu.memang terangkatlah kalau dapat cicah ngan sambal kicap...jgn mkn banyak sangat kak..meh le hulur sini sikit :p

    BalasPadam
  13. sedapnya..adoi..teringin lak..hehe

    BalasPadam
  14. wah wah..meh kongsi sikit meh !! hehe. saya janji tolong jaga baby nanti ! hehe :)

    BalasPadam
  15. sedapnyer pelam tuh hihi done folow k

    BalasPadam
  16. assalamualaikum mas....wah !!! sedapnya terliur akak tengok buah mangga muda tu....akak plak x kira mengandung ke x mmg suka makan mangga muda ni cecah ngan apa2 pun boleh....

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com