blog wajib baca

  • Sebak Pulak Hati Ni. :( - Hi.. Raya zaman dulu and sekarang tak sama tapi konsep raya nya sama. Konsep nya bila raya lah sanak saudara berkumpul. Kalau nak tunggu hari biasa, jangan...

entri terbaru dan terkini

Sabtu, 14 April 2012

saya dan awak [15]

Assalamualaikum...(^ ^)


saya : awak, saya teringinlah nak makan burger...

awak : sejak mengandung ni macam-macamlah awak mengidam... janganlah ikut sangat rasa tu!

saya : awak ni tak memahamilah... bukannya saya ikutkan hati tapi dah teringin nak buat camne? lagi pun perasan teringin tu bukannya boleh dihalang...

awak : oklah, saya minta maaf sebab tak sensitif dengan keinginan awak... yelah, sebab masa mengandungkan Atikah dan Arfan dulu takdelah awak mengidam macam-macam sangat... kali ni terlebih sikit! heheheee

saya : nak buat camne! tak semestinya sama setiap kali mengandung... dulu lain, sekarang ni lain pulak! awak kenalah memahami ye...

awak : baiklah sayang, sekarang jugak saya belikan burger!

macam tulah sikap husband bila Mas mengidam macam-macam... dia rasa pelik sebab masa mengandung dulu takdelah macam ni... dia memahami sebenarnya tapi saja je nak usik! 

tapi Mas nak ingatkan pada para suami, kalau boleh prihatinlah sikit bila isteri tu teringin nak makan sesuatu... bukan dia saja-saja tapi dah nalurinya rasa camtu... dan pada para isteri pulak janganlah teringin yang bukan-bukan sampai suami susah nak tunaikan... kalau boleh kawal rasa keinginan tu cubalah kawal... tapi kalau mengidam benda yang senang nak cari takpelah!

9 ulasan:

  1. masa pregnant abg long dulu..ari ari kak mas kite makan burger huhu..dapat benjo pun dah suka kemain..nasi memang tak lalu..siang malam okeh burger ;p

    selama lah 5 bulan makan benda yg sama tanpa rasa bosan huhuhu..loya encit papa nengoknyer..

    BalasPadam
  2. salam kenal dari akk

    sayanggggggggggg abang ! .. sbb abang hargai saya .. wahhh seronok kan .. alhamdulillahhh semoga bahagia selaluu ;))

    BalasPadam
  3. hehe. comel. orang mengandung memang mengidam...cute sangat :) bila tahu akak mengandung, sy yg excited ! membuak nak tengok baby !! :) akak jaga diri tau !

    BalasPadam
  4. nasib baik mintak burger.

    wan pernah dengar, ada yang mengidam nak ais dari langit.
    entah betul ataupun tak citer tuh.

    macam rosyam nor suami kak mas.
    hehe

    BalasPadam
  5. :) jangan buli sudahlah kak mas
    kehkehkeh.....

    BalasPadam
  6. esok teringin nak makan nasik campur, ulam petai lah!

    BalasPadam
  7. assalamualaikum mas...wah !! so sweetnya org mengandung ni kelebihannya mmg byk nak mkn apa mesti husband tolong carikn...:)

    BalasPadam
  8. hayaoooo
    soo suweet la kak masss
    hehehe :))

    BalasPadam

blog ini sekadar berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya... semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa! sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis terlebih dahulu dan dikreditkan ke blog ini... terima kasih dari massaari [dot] com!

Pemilik Blog : Mas Saari
Email : mas7977@gmail.com