mrs secretary

Rabu, 11 April 2012

Semoga kita dilindungiNya

Assalamualaikum...(^ ^)


Terkejut bila dengar berita pasal gempa bumi di Aceh petang tadi. Masa tu memang Mas takde kat rumah, jadi memang tak rasalah gegaran. Bila balik rumah dan baca di Facebook, tengok ramai pulak update status pasal terasa gegaran. Macam tak percaya pulak, bila tengok berita baru percaya.

Memang rasa cemas bila tengok lampu dan bangunan bergegar, tiang lampu bergegar dan pantai bergelora. Terus teringat tsunami besar yang melanda pada tahun 2004 dulu. Walaupun tak rasa gegaran tapi boleh faham bagaimana perasaan rakyat Aceh yang mengalaminya.

Sama²lah kita berdoa supaya semua makhluk di muka bumi ini dilindungi olehNya dari sebarang bencana dan malapetaka.

9 ulasan:

  1. wan tak sihat hari ni, ada rasa pening.
    petang tadi tak tahu asal rasa musing je and gegar je,
    sama ada sakit kepala wan ni atau gempa bumi tadi.

    BalasPadam
  2. mudah2 an kak
    risau jugak ni kan

    BalasPadam
  3. Moga moga kita dilindungi oleh-Nya.aminn

    BalasPadam
  4. br gempa sikit je Allah bagi kan? peringatan buat kita semua..

    moga dijauhkan.. Amin...

    BalasPadam
  5. Ya Allah.moga dye lindungi kite.

    BalasPadam
  6. ya semalam ptg dlm 440 mcm tu di area manjung juga terasa gegarnya..dlm 5 -7 minit sebyk 2 kali. fuh..menakutkan

    Alhumdulillah amaran Tsunami ditarik balik.

    moga2 kami yg ada duduk dan bekerja dgn pekerjaan marine nie tiada apa2

    BalasPadam
  7. assalamualaikum mas...mudah2an kita semua d'lindungi dr semuanya itu...:)

    BalasPadam
  8. terkejut jugak saya dengar berita semalam. mudahan kita semua dilindungi. m

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com