blog wajib baca

  • Clingy Baby Adam - Hi Confession Since baby long Adam umur 3 bulan lagi, dah mula lain macam. Lebih clingy. Nak berkepit. Kalau boleh nak dukung je sentiasa. My mom cakap, a...

entri terbaru dan terkini

Selasa, 3 April 2012

semuanya kerana 5S

Assalamualaikum...(^ ^)

sebelum tu kalau tak tahu apa itu 5S, boleh rujuk sini!

hari ni memang sibuk... sana sini kat pejabat ni sibuk dengan 5S! Mas pun tak ketinggalan, banyak lagi benda belum buat... nak termuntah dah rasanya ngadap 5S ni... 

tapi nak buat camne esok ada Audit 5S... jadi terpaksalah bertungkus lumus siapkan apa yang patut! maaflah hari ni tak dapat update panjang-panjang... jadi Mas kongsikan progress 5S kat tempat Mas yang dah siap dibuat!

laci alat tulis dan siap buat partition
cop pun kena label
semua kena nampak seragam
kemas dan teratur
tersusun rapi
papan kenyataan pun dah ada
carta pergerakan kita di pejabat pun kena ada

12 ulasan:

  1. OOOO TAHNIAH SUDAH KEMAS SEMUANYA... ALHAMDULLILLAH OPIS BONDE DAH DAPAT SIJIL DARI NPC... HOREY.... DLM AUDIT 5S YG LEPAS...

    ~ BONDE SENYUM RIANG...:)

    BalasPadam
  2. wah tersusun sangat !!!! :D teruja sy tengok !!

    BalasPadam
  3. skrg pun tgh buat 5s...tak sukenye... yg paling xsuke bile leader yg over arah itu ini..demand memacam...sume org da sakit aty ngan dia

    BalasPadam
  4. 5S ni bagus ka sebenarnya..cume nak memulakan tu susah sebab semuanya kena label,tersusun..tapi once dah siap semua sedap mata memandang..barulah sistematik gitu.

    BalasPadam
  5. perhhh..semua tersusun kak.
    dapat la buat kerja dengan senang hati kan kak.

    BalasPadam
  6. 5S ni memang mula2 nak buat agak leceh.. boleh muntah hijau nak buat.. maklumlah banyak nak kena buat kan..tapi bila da settle semuanya, boleh nampak kekemasan tu kan..:)

    BalasPadam
  7. Dari yang tak ada, terus jadi ada gara-gara 5S..
    Kalau rumahtangga ada 5S, kan bagus..
    Tak adalah laki bini bercerai berai sbb ada je benda tak cukup:P

    BalasPadam
  8. kemasnye kak mas nyer opis :)
    kiteorg dulu kemas time audit jer hahaha...
    kalau tak..agak mcm kapal pecah jadinyer ;p

    BalasPadam
  9. memang kemas kak...
    nak buat keja pun senang hati pasni... :)

    BalasPadam
  10. uiyoo akak! rajinnya mengemas~ bila da kemas baru rasa semangat kerja kan~ :)

    BalasPadam
  11. 5s..kat opis masjid negeri ni pun ada..nak mula melabel dan menyusun tu mmg penat..tp bila dah siap..semua kerja jadi mudah..dan kemas..

    BalasPadam
  12. assalamualaikum mas...prinsip 5S ni buat semuanya jadi teratur n kemas nak buat kerja pun sedap jer kan...:)

    BalasPadam

blog ini sekadar berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya... semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa! sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis terlebih dahulu dan dikreditkan ke blog ini... terima kasih dari massaari [dot] com!

Pemilik Blog : Mas Saari
Email : mas7977@gmail.com