mrs secretary

Isnin, 3 September 2012

Scan dan shopping barangan baby

Assalamualaikum...(^ ^)

Alhamdulillah semalam dah buat scan jantina baby. Mulanya nak buat 4D tapi baby malu² pulak, siap nyorokkan muka lagi. Jadi tak dapatlah nak tengok muka comel anak mama, buat scan 2D je. Jantina pun dah tau, Insya Allah akan dapat seorang lagi perempuan.

Kakak seronok bila tau baby perempuan, tapi abang Arfan yang merajuk. Puas nak pujuk, huhuhuu! Jelaskan kat dia, walau camne pun tetap adik abang jugak. Siap tanya lagi abang sayang adik tak, sayang katanya. Jadi sesi merajuk tu kejap je, siap cakap lepas ni kalau mama mengandung lagi kena dapat baby lelaki. Nampaknya kenalah mama penuhi permintaan dia tu, hehehee!

Jadi bila dah tau jantina baby baru teruja nak shopping barangan baby kan? Mas pergi shopping kat One Baby World di Shah Alam, pergi sana sebenarnya nak cari set pam susu sebab kedai tu ada tawarkan pakej yang sangat berpatutan harganya. Beli dengan harga RM599 dapat 13 barangan dan ada jugak yang percuma, memang berbaloi sangat. Pastu belilah sikit² barang baby yang lain.

Kemudian pergi pulak shopping kat Jusco, kat sini Mas beli set keperluan bayi seperti toiletries, kelambu, lampin dan tuala. Beli jugak 6 helai baju dan mitten & botties. Bab memilih barang² Mas serahkan pada kakak dan abang dia, seronok sangat mereka dapat pilih baju untuk adik. Mas pun seronok tengok sebab mereka memang pandai pilih baju yang comel².

Memang banyak jugak berbelanja untuk beli barangan baby kali ni, maklumlah dah 6 tahun takde anak kecil. Jadi kebanyakan barangan semua dah takde dan dah rosak, tapi lega sebab kebanyakan benda dah beli. Memang kena selesaikan awal sebab bulan 10 atau 11 nanti nak beli barangan persekolahan kakak dengan abangnya pulak.

Inilah antara hasil shopping tu.


Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com