mrs secretary

Khamis, 21 Februari 2013

Dah dapat lesen

Assalamualaikum...(^ ^)


Sukalah kakak sebab dah dapat lesen dari mama untuk dukung adiknya.

Sejak dari Airis umur sebulan dia dah sibuk nak dukung, tapi Mas tak benarkan sebab masa tu badan Airis masih belum kuat lagi. Sekarang Airis dah masuk umur 3 bulan, jadi Mas ada kepercayaan nak bagi dia dukung. Cuma kalau nak dukung kena depan mata Mas, kalau tak nampak memang Mas tak benarkan. Bukan apa takut jadi sesuatu pulak, lebih baik beringat sebelum terjadi.

Atikah dah biasa dengan baby sebab kat taska yang dia transit lepas sekolah ramai baby. Jadi dia selalu tolong jaga dan dukung baby² tu, sebab itu dia tak kekok bila nak dukung adik sendiri.

Lega Mas sekarang sebab ada anak dara yang boleh tolong. Nanti nak ajar dia pulak macam mana nak tukar diapers adik, pastu nak ajar pakaikan adik baju. Bila dah ajar barulah senang dia nak bantu kita! 

10 ulasan:

  1. erm itulah tapi rasa dia da besar

    xpe kot die angkat heee

    BalasPadam
  2. hehe...nanti senanglah dah ada pembantu...=D

    BalasPadam
  3. senang lah akk ada pembantu nt.hee

    BalasPadam
  4. lepas tu ajar basuh baju adik,ajar masak nasik,masak gulai basuh pinggan,jemur kain..muahahahah...bulat la mak dia nanti.heheeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha...suka komen kak diana! xpe2..ajar dr kecik... bila dh dewasa nnti senang, serba serbi pandai buat keje rumah :)

      Padam
  5. comelnyaaa. hehe.itu lah namnya naluri seorang kakak.ecewah. hehe.dulu masa arfan pun kakak nak dukung jugak ke ? :)

    BalasPadam
  6. harus la kakak suke dpt dukung adik dia yew..

    BalasPadam
  7. Memang untung bila ada anak dah besar kan..senang kerja Mas

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com