terkini dan sensasi

Rabu, 13 Februari 2013

Pertama kali buat donut

Assalamualaikum...(^ ^)

Masa balik kampung cuti Tahun Baru Cina, adik Mas ada buat donut. Seronok pulak tengok dia buat, gebu dan sedap. Arfan pun apa lagi seronoklah dapat makan sebab donut kuih kegemaran dia.

Jadi bila tengok adik Mas buat macam senang je, terus teringin nak cuba. Lagi pun Arfan suka makan. Hari ni lepas husband balik kerja terus suruh dia beli bahan². Niat nak buat untuk sarapan pagi tapi Airis meragam, terbantutlah niat tu. Bila dia dah tidur baru dapat buat, jadi mendonut di kala tengahari.

Alhamdulillah cubaan pertama buat donut menjadi, husband dan anak² puji sedap. Arfan siap suruh buat lagi esok, hehehee!



13 ulasan:

  1. wahhh pandai nye... tepek resepi

    BalasPadam
  2. tetibe lapo la plakkkk ka mas... hehehehehehe

    BalasPadam
  3. wah terrornya..sy tau makan je ngeeehh ^^

    #sis,kalau free cuba try beli donut lembut n besar rm1.00 je kat kedai makan kg jijan,dkt je area slk tgi juga.kedai tu cat color pink otw nk smpi mydin kota seri emas,nilai ^^

    mmg ramai mkn situ ada menu asm pedas,aym msk lmk cili pd,cabin crew air asia n staff mas ramai lepak situ..donut kalau lmbt mmg hbs :)

    BalasPadam
  4. Akak. Ada petua bg gebu x? Letak yis tak?

    BalasPadam
  5. gebunye donat tu sis. geram! ;p

    BalasPadam
  6. Tgk pulak siapa kasi resepi...hehhehehehhehe...lps ni ari2 la Arfan request donut.... ;)

    BalasPadam
  7. Menarik..kita pun tak pernah buat donut.

    BalasPadam
  8. memang gebu dan sedap! nak sikit kak (:

    BalasPadam
  9. assalamualaikum mas....wah tahniah2 first time buat dah menjadi...:)

    BalasPadam
  10. maisara pun makan kuih donut je.kuih lain dia tak boleh terima..heheh

    BalasPadam
  11. heheehehehe nmpk gebus dan sedap.nk sikit kak.hee

    BalasPadam
  12. Kalau diorang puji sedap, mesti tiap2 petang masak donut ni =)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com