terkini dan sensasi

Selasa, 26 Februari 2013

Sepotong buah sebelum makan

Assalamualaikum...(^ ^)


Elok diamalkan dalam setiap hidangan pada setiap hari. Sangat baik untuk sistem penghadaman kita kerana buah mengandungi serat yang sangat tinggi. Ia jugak baik untuk kulit dan banyak mengandungi pelbagai jenis vitamin yang diperlukan oleh tubuh badan kita.

Kalau dulu Mas tak tahu pun, biasanya Mas akan makan buah selepas makan hidangan berat. Rupanya Mas salah, cara yang betul dan sihat sebenarnya ialah sepotong buah sebelum makan.

Jom kita amalkan gaya hidup sihat supaya kita kekal sihat sepanjang hayat!

3 ulasan:

  1. SAYA LAK TAK DE SEBELUM KE SELEPAS..BOLEH KATA ASYIK MENGUNYAP BUAH JE ..HEHE..

    BalasPadam
  2. hhehe..betul tu..nini pun dah lama tinggal buah...=D

    BalasPadam
  3. tahu tapi selalunya time makan tu terlupa tang buah buahan tu. melantak nasi dulu haha

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com