terkini dan sensasi

Ahad, 24 Mac 2013

Nur Airis Arissa : 4 bulan

Assalamualaikum...(^ ^)


Pejam celik pejam celik, sedar tak sedar hari ni usia Airis dah 4 bulan. Alhamdulillah, selama 4 bulan Airis membesar depan mata Mas. Setiap hari Mas tengok perkembangan dan tumbesaran dia, kadang² ada masa dan ketika karenah dia sangat menguji kesabaran. Stress, tension dan geram tapi bila renung mata comel dia hilang segala rasa tersebut, walaupun masa tu dia mengamuk sakan!

Perkembangan terbaru dia di usia 4 bulan yang paling Mas teruja, dia dah mula pandai meniarap. Tapi sekali je dia meniarap sendiri tanpa Mas nampak, tengok² dah meniarap. Sebenarnya dia dah pandai mengiring dan tiarapkan badan dia cuma Mas kena tolak sikit bontot dia. Bila dah meniarap tu dia dah pandai tegakkan kepala dan gerakkan tangan.


Bila meniarap memang nampak dia seronok sebab lebih luas permandangan kan, boleh tengok keliling. Tapi nak pusingkan semula badan memang tak pandai lagi, mama yang kena bantu. Cuma dia tak boleh meniarap lama, kalau lama mulalah dia menangis. Mungkin rasa penat kot, hehehee!

Perkembangan lain macam biasa, mulut makin riuh. Pantang ajak borak², memang bising mulut dia. Pastu sangat pandai mengamuk kalau ada yang tak kena, kadang mama pun tak tau apa yang dia nak. Memang ngamuk sakan sambil nangis jerit². Aduhai, menguji kesabaran mama betul.

Harapan Mas cuma nak dia membesar dengan sihat. Macam² karenah tu biasalah anak kecil, dia nak belajar kan? Pastu dengan mengamuk jugak dia nak bagitau kita yang dia tak selesa, dia bukan pandai cakap lagi. Tak sabar nak tunggu perkembangan Airis yang seterusnya, cepat besar sayang!

4 ulasan:

  1. airis sebijik muka abang dia. hehe. :D cepatnya baby membesar kan. saya excited jugak nak baby tapi takde rezeki lg. mudahan suatu hari nnti :)

    BalasPadam
  2. Hahaha sejak 2 menjak ni kisah airis je. Ok la tu membesar dgn sihat

    BalasPadam
  3. assalamualaikum mas...sekejap jer dah besar Airis...:)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com