terkini dan sensasi

Ahad, 4 Ogos 2013

Persiapan raya

Assalamualaikum...(^ ^)

Tahun ni persiapan raya Mas ala kadar, banyak beli baju untuk anak² je. Untuk Mas dan husband hanya sepasang sorang. Tudung dan kasut pun tak beli, pakai yang dah biasa pakai pergi kerja. Biar anak² rasa gembira sikit nak raya, kita yang dewasa berpada² je. Zaman kanak² kita dah puas beraya sakan.

Tiap kali nak shopping raya Mas akan buat bajet dulu, jadi tahun ni peruntukan RM500 untuk lengkap semuanya. Alhamdulillah tak melebihi bajet. Shopping pun masa Jusco buat members day sales, jadi dapatlah membeli-belah dengan harga yang murah. Hasrat hati nak jugak shopping kat Jalan TAR tapi batalkan hasrat tu, tak mampulah nak bersesak² dengan anak kecik lagi.

Jadi legalah sikit bila dah selesai untuk persiapan raya ni, tinggal nak balik kampung je.


2 ulasan:

  1. wahhh...bestnya...comelnya baby baby..^^

    BalasPadam
  2. assalamualaikum mas....seronoknya bila nak raya semuanya dpt baju baru kan...;)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com