terkini dan sensasi

Sabtu, 21 Februari 2015

Dugaan balik kampung

Assalamualaikum...(^ ^)

Baru dapat jenguk blog tersayang. Kat kampung Mas ni line internet memang macam siput sedut, nak dapat 1 bar line pun susah!


Balik kampung kali ni banyak betul dugaan. Mula² cadang balik satu keluarga tapi tetiba cuti husband dibekukan, memang kecewa sangat. Jadi nak tak nak kena balik dengan anak² je.

Mas gerak dari rumah seawal jam 9.30 pagi, bukan apa tak nak menempuh jammed. Tapi sangkaan tu meleset, sampai di tol Gombak dah berpusu² kereta menghala ke pantai timur. Redha jelah tempuh jammed! Balik kampung kali ni Mas bawak kereta kawan husband sebab aircond kereta Mas rosak. Mula² perjalanan tu memang takde masalah apa² tetapi bila dah nak menghampiri Bukit Tinggi tiba² temperature kereta naik! 


Terus Mas berhenti kat tepi jalan dah telefon husband, dia suruh tengok kipas berpusing atau tidak. Tapi Mas tengok kipas takde masalah, Mas pun teruskan perjalanan. Masa nak mendaki Bukit Tinggi sekali lagi temperature naik. Telefon husband lagi dan dia suruh matikan aircond. Bila Mas matikan aircond tiba² enjin kereta terus mati, kat tengah jalan pulak tu. Ya Allah memang terkejut giler Mas, fikir apalah yang dah jadi dengan kereta orang ni.

Mas memang panik tapi nasib baik ada polis datang bantu tolak kereta ke tepi. Bila check enjin rupanya air radiator kering dan radiator bocor. Dugaan betul, terus terfikir camne nak teruskan perjalanan. Terpaksa husband datang tukar kereta dan Mas teruskan perjalanan ke kampung bawak kereta sendiri walaupun aircond rosak. Alhamdulillah, jam 5.30 petang selamat sampai di kampung setelah 8 jam perjalanan.

Begitulah dugaannya, nasib Allah permudahkan!

3 ulasan:

  1. mcm2 dugaan kak mas nk blk kg..
    huhu..
    sabar jela kak!
    alhamdulillah.. slmt sampai kat kg..
    =)

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah selamat smp kat kg walaupun macam2 dugaan.

    Salam kenal...

    http://danishmyamyra.blogspot.com

    BalasPadam
  3. betul² dugaan. Alhamdulillah selamat sampai

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com