Terkini dan Sensasi

Jumaat, 7 Ogos 2015

Cerita bergambar [8]

Assalamualaikum...(^ ^)

Hari Jumaat ni kita buat entri ringan² je. Entri cerita bergambar boleh kan? Kali ni ada tema, suatu masa dulu vs sekarang. 

Jom tengok gambar² nya.

1. Gambar raya tahun lepas. Mak oiii gemuk betul masa ni, 84kg kau. Memang tak jaga makan langsung masa ni, semua tibai. Nak bersenam jangan haraplah, asyik malas. Tahun 2015 dah ada kesedaran sivik sikit, terus amalkan diet seimbang dan rajin bersenam. Hasilnya sekarang berat dah 66kg, 18kg dah berjaya dihapuskan!




2. Atikah 3 tahun lepas, baru tinggi paras ketiak mama. Masuk umur 12 tahun dah tinggi macam galah, nak sama tinggi dengan mama dah. Nanti dah masuk sekolah menengah mama pulak kalah.




3. Mereka rapat sejak dari kecil, beza umur pun 3 tahun je. Dalam rapat tu selalu jugak bergaduh bertekak. Tapi sekejap je, pastu peluk² dan baik semula. Pastu gaduh balik, camtulah adik beradik kan?




4. Haaa husband Mas ni tak perlu buat perbezaan, memang takde perubahan pun. Dari mula kahwin sampai sekarang dah 13 tahun hidup bersama, besar camni je. Kalau paling berat pun baru 58kg, makan banyak pun tetap maintain gitu. Cemburu Mas!


8 ulasan:

  1. wahhh..
    18kg hilang..
    boleh jadi motivasi kat org lain ni kak..
    pasni boleh share tips tu kak mas..
    kompom orang cari lepas nie.

    BalasPadam
  2. kak, betul lah org kata kan, bila kita kurus, trus nampak cm anak dara.

    BalasPadam
  3. Seksi la mas masa gebus tu. hehehehe

    BalasPadam
  4. Fewittt! Nampak beza betul la kak Mas. Dulu pun cun sekarang makin cun!

    BalasPadam
  5. Wahhh kak mas...hebat laa...dh macam ank dara...eheee.. : D

    BalasPadam
  6. ala kak mas.. tepek la gambar husband dlu n sekarang gak.... ihhiih

    BalasPadam
  7. perubahan akak memberi inspirasi pada orang lain :)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com