mrs secretary

Isnin, 17 Ogos 2015

Nasi Goreng Beryani

Assalamualaikum...(^ ^)

Pernah buat nasi goreng guna nasi beryani tak? Kalau tak pernah kena cuba tau, memang sedap! 

Biasa kalau ada jamuan raya mesti makan nasi beryani, itu dah memang sinonim. Kadang nasi yang berlebih tu kita tak tahu nak buat apa. Nak makan camtu je mesti rasa muak kan?

Jadi dari nasi tu membazir dan tak dimakan, buatlah nasi goreng. Tak perlu letak banyak² bahan, buat yang ringkas pun dah sedap. Kalau Mas buat, hanya tumbuk cili api, bawang merah, bawang putih dan ikan bilis. Pastu tumis dan letak telur 2 biji. Pastu masukkan nasi dan perasa dengan garam sikit, dah siap! Mudah dan sepantas kilat dah boleh dimakan.

Memang sedap! Anak² Mas suka sangat.

Jangan lupa cuba buat tau!



5 ulasan:

  1. yoorin pon kengkadang balance nasi baryani ke buat nasi goreng je..huhu..sama laa kite kak.. sedap je..

    BalasPadam
  2. fiza pernah buat nasi goreng nasi minyak..sedap juga.

    BalasPadam
  3. Pestime dgr.kalau yg pelik2 mst dr akk.hehehe.nt msk utk rara eh.

    BalasPadam
  4. boleh la cuba bila ada nasi briayani lebih.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com