mrs secretary

Rabu, 24 Ogos 2016

Misi 60kg

Assalamualaikum...(^ ^)

Alhamdulillah badan dah makin sihat dan kuat selepas keguguran hari tu. Jadi misi 60kg yang tak capai² sejak tahun lepas disambung semula. Harap hujung tahun nanti berjaya naik penimbang dan angka 60kg ditunjukkan!

Semasa dapat tahu mengandung hari tu berat Mas 68kg. Memang dah naik sebab tak jaga diet langsung. Pastu bila alahan mengandung teruk terus turun sampai 65kg dan hingga cecah 63kg. Masa tu tak gembira pun sebab dok seksa tanggung alahan yang teruk!


Sekarang dah naik balik ke 68kg sebab masa pantang gugur tu hari² makan nasi. Fuhhhh nyampah bila tengok angka kat penimbang tu, bila ntah nak cecah 60kg. Tapi masa tu tengah berpantang kan, jadi redha jelah. Cuba kawal jugak supaya tak cecah 70kg! 

Sekarang dah mula semula jaga pemakanan, minum air detox dan minum teh hijau. Senaman belum mula lagi sebab masih belum cukup 44 hari pantang. Tak nak taksub sangat sebab masih baru lagi kan, badan pun baru nak kuat. Yang penting makan kena menu yang sihat dan minum air masak banyak, pasti boleh kurang kg tu walaupun tak workout.

Jadi hari² kena sediakan menu diet sendiri kat rumah. Mujurlah Mas senang bab makan ni, pagi hanya 2 keping roti gandum dengan scramble egg dan tengahari buah epal hijau sebiji dan oren sebiji. Itu dah cukup kenyang! Malam Mas jarang rasa lapar sebab perut dah biasa tak makan malam, tapi kalau terasa lapar Mas makan cereal je.


Moga misi 60kg tercapai! Harap kuat semangat ye Mas, buat macam mana awak capai dari berat 84kg hingga turun ke 65kg dulu. 

1 ulasan:

  1. wah sama cam sy dlm list gak nk slim..hihi

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com