mrs secretary

Isnin, 24 Oktober 2016

Gegar Vaganza 3 : Minggu Kedua

Assalamualaikum...(^ ^)

GV3 dah masuk minggu kedua. Persaingan antara peserta pun dah semakin hebat. Dengan tema Memori Berkasih pada Konsert Kedua ini semua peserta menyampaikan lagu dengan baik namun nasib tidak menyebelahi Razis Ismail. Beliau merupakan peserta yang tersingkir pada minggu ini. 


Lagu Bunga Pujaan memang dinyanyikan dengan baik namun mungkin kurang memikat hati juri. Apa pun tahniah kepada beliau, walaupun di usia 56 tahun masih mampu bersaing di pentas besar sebegitu dengan artis² lain. 

Pilihan persembahan terbaik adalah milik GMie Screen dan Elly Mazlein. Kenapa Mas pilih mereka kerana lagu yang disampaikan bukanlah lagu yang mudah dinyanyikan dan menguji keupayaan vokal mereka. Lagu Januari dapat dinyanyikan dengan baik oleh Gmie walaupun dia biasa menyanyikan lagu rock sahaja. Lagu Berpisah Jua ternyata berjaya disampaikan hampir prefect oleh Elly. Bukan senang tau nak nyanyi lagu Ziana Zain tu tapi dia mampu buat yang terbaik! 


Tema untuk minggu ketiga pulak adalah Ada Bran? Ini memang tema yang Mas nantikan sebab setiap peserta diberikan lagu yang tak pernah dinyanyikan dan berlainan dengan genre mereka. Ada peserta lelaki yang dapat lagu wanita dan peserta wanita dapat lagu lelaki. Haaaa memang menarik kan? Mampukah mereka sampaikan lagu tu dengan baik.

Inilah lagu pilihan untuk Konsert Ketiga.

Zarul | Generasiku (OAG)
Siti Sarah | Joget Sayang Disayang (Anita Sarawak)
Azharina | No Woman No Cry (Bob Marley)
Nora | Sudah Ku Tahu (Projector Band)
Ameng | Lelaki Seperti Aku (Alif Satar)
GMie Screen | Seni Berzaman (To'ki)
Elly Mazlein | Perawan Atau Janda (Cita Citata)
Zur Eda | Karma (Cokelat)
Intan Sarafina | Penantian (Black Rose)
Rem | Penawar Rindu (Orchid Abdullah)
Shidi Data | Mengapa Dikenang Mengapa Difikir (Herman Tino)

Fuhhhh lagu yang diberikan memang betul² menguji kemampuan peserta². Tak sabar nak tunggu Konsert Ketiga GV3!

2 ulasan:

  1. Gegar vaganza suami dan julia suka tonton hehehe rasa lebih kena dengan jiwa bila penyanyi evergreen dendangkan...best!

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com