Terkini dan Sensasi

Isnin, 31 Oktober 2016

Gegar Vaganza 3 : Minggu Ketiga

Assalamualaikum...(^ ^)

Sekarang ni Mas di bumi Langkawi, percutian pendek bersama keluarga. Dek disebabkan sewa hotel bajet je jadi takdelah Astro. Nasiblah ada Astro On The Go dan wifi hotel, dapatlah jugak tengok Konsert Ketiga GV3. Jom baca corat coret Mas untuk minggu ketiga ni!

Ternyata lagu minggu ni agak sukar dan menguji kemampuan semua peserta. Tetapi mereka tetap berani sahut cabaran untuk menyanyikan lagu tersebut walaupun bukanlah lagu makanan mereka.


Tapi nasib tidak menyebelahi Rem apabila beliau menjadi peserta kedua yang tersingkir. Membawakan lagu Penawar Rindu yang berentak perlahan dan iramanya yang lunak merdu memang agak sukar bagi Rem yang bersuara garau tu. Tapi dia dah buat sehabis baik menyampaikan lagu tersebut! 

Persembahan terbaik bagi Mas milik Zarul dan Azharina. Zarul memang berjaya buat yang terbaik untuk lagu OAG. Lagu tu bukan senang, memerlukan vokal dan tenaga yang mantap! Azharina jugak berjaya sampaikan lagu Bob Marley dengan baik. Yelah bukan senang perempuan nak nyanyikan lagu lelaki, lagu English pulak tu!


Untuk minggu ke-4 semua peserta akan berduet dengan peserta dari GV1 dan GV2. Temanya pulak Duet Berganza! Wahhh tema ni seronok jugak sebab kita boleh saksikan mampukah peserta bersaing dari segi vokal dengan bekas peserta GV musim lalu.

Jom kita tengok lagu² untuk konsert ke-4 nanti.

Azharina & Haleeda | Doa Buat Kekasih (Khatijah Ibrahim & Ramli Sarip)
Siti Sarah & Rahmad | Bunga Angkasa (Terra Rossa)
Zarul & Farahdhiya | Lelaki Ini (Anuar Zain)
Gmie Screen & Nizam Laksamana | Pada Syurga Di Wajahmu (Lefthanded)
Nora & Ayai | Terlanjur Cinta (Rossa & Pasha)
Ameng & Siti Nordiana | Nilai Cinta (Saloma & Ahmad Daud)
Intan Sarafina & Fazli Zainal | Aku Yang Tersakiti (Judika)
Zur Eda & Mamat | Rindu Bayangan (Carefree)
Shidi Data & Ezlynn | Lamunan Terhenti (Aris Ariwatan)
Elly Mazlein & Acong | Jangan Menangis Sayang (Safura & Oney)

Jumpa di Konsert Ke-4!

1 ulasan:

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com